torsdag 6. august 2015

38 dager igjen

Veldig klart
Hva mener Frp i  Bergen om bybanen? Finansfinansbyråd Eiler Macody Lund, Frp, forklarer:
Vi er veldig klare på at vi ikkje vil ha bybane over Bryggen  (BT onsdag morgen)
Vi vil samla stemme mot dette i bystyret, dersom vi ikkje kjem til semje i byrådsforhandlingane om at Bybanen skal gå i tunnel (pressemelding senere onsdagen)
Vi stiller ikkje ultimatum (til NRK enda senere onsdag)
Vi går inn i forhandlingar, men utfallet av forhandlingane vil vere det at vi ikkje vil ha Bybanen over Bryggen.( Politisk kvarter P2 torsdag morgen)
Eller som Tor Woldseth, varaordfører, Frp, sa det i september 2014: Vi vil vera forsiktige med å vere veldig bastante, og vil ikkje vere garantistar for at banen ikkje skal over Bryggen.

Trollmannen fra Os
Og når vi er på de kanter; Terje Søviknes, Frp, mener at Frp og MDG hører sammen i fylkespolitikken (Bergensavisen). Der har KrF gått sammen med Sp og Ap. «KrF har solgt sjelen sin for et varaordførerverv», fnyser Søviknes, trollmannen fra Os som har vært en populær ordfører i kommunen i 16 år.
Etter at nestleder Oddny Miljetveit ble sykmeldt, skal Mikkel Grüner lede SVs valgkamp i Bergen. Han mener at «Bergen har altfor mange ledere som jeg vil definere som ubrukelige, inkompetente tullinger». SV er beredt til å ta «en enorm ryddejobb å få kommunen på rett kjøl».

Alltid på en søndag
«Vis meg den kristne som ikke har kjøpt bensin på en søndag, som ikke har vært i en kiosk på søndag», sier statsråd og pinsevenn Ketil Solvik-Olsen.» Å droppe dette forslaget er bortimot et ufravikelig krav fra KrF», sier Per kåre Foss, leder i Rogaland KrF. Bortimot.

Snart blir det hjul?
Sommerens lengste politikerstunt var Abid Rajas sykkeltur Norge på langs. Det har inspirert Nordland Venstre til å foreslå et enormt veiprosjekt som innebærer å bygge en sammenhengende sykkelvei fra Å ytterst i Lofoten til Andenes lengst nord i Vesterålen. En strekning på mer enn 30 mil Statens Vegvesen og Trygg Trafikk er forsiktige i sine kommentarer.

Tidene endrer seg
For 20 år siden ville kommunalminister Gunnar Berge (Ap) ha langt færre kommuner, men ble stoppet av Høyre-leder Jan Petersen. – Det vi ser nå mellom Høyre og Ap er et spill med motsatte roller fra 90-tallet, sier professor ved NTNU i Trondheim, Jørn Rattsø. VG mener at «kortsiktige taktiske hensyn i denne saken har krysset foran ansvarlighet og Aps tradisjonelle rolle som en garantist for reformer som er nødvendige for en sunn offentlig sektor».

Ulovlig?

Årets stemmesedler kan være ulovlige, forteller Stavanger Aftenblad. Våkne og erfarne kommunale medarbeidere i Egersund stusset de da stemmesedlene kom i hus. De kunne tydelig se teksten gjennom arket i stemplingsfeltet. Ikke i detalj, men nok til at de kunne se hvilket parti listene tilhører. Kommunaldepartementet vil sjekke dette grundig.


Stemmefiske
Det politiske miljøet på Grorud murrer fordi ledelsen ved Grorud nærsenter mener at kundene selv må bestemme om de vil eksponeres for politisk påvirkning.  Partiene er henvist til et butikklokalet for å drive stemmefiske , vegg i vegg med Fisk og Vilt. «På den måten kan alle partiene være til stede og drive valgkamp samtidig». LO liker det ikke. «Norge har høyest tetthet av kjøpesentre i Europa, og de har blitt de nye folketorgene. Da kan vi ikke akseptere en privatisert knebling av det å drive politisk påvirkning» sier forbundsleder i Handel og Kontor, Trine Lise Sundnes til Groruddalen.

Nye takter
Oslo Senterparti satser på Aisha Naz Bhatti (34) som toppkandidat. Jeg er født og oppvokst på østkanten og har bodd i Oslo hele livet. Men det er en myte at vi er et gubbete parti som kun representerer bønder. Kanskje jeg kan være med og knuse den myten, sier Aisha Naz Bhatti.
Miljøpartiet De Grønne i Osloo har satt  Shoaib  Sultan på topp. «Fabian Stang var heller ikke så populær da han startet», sier han optimistisk

Notert
Milde gaver i august: Forsvarsministeren vil ikke kutte flystripa i Lakselv (Nordlys)
Hovedkontoret for en ny nasjonal innkjøpssentral skal ligge i Vadsø ( Finnmark Dagblad)
Frp-laget i Midsund satte frem krav om ymse budsjettkutt. Det førte til at gruppeleder Stig Otto Dyrseth og en representant til meldte seg ut. (Romsdals  Budstikke).


Dagens sitater

Hvor mye kan en la seg inspirere av Barack Obamas valgstrateger i høstens ordførervalg i Kvinnherad?
Erlend Liisberg i BT

I tidligere valgkamper syns jeg andre partier har hatt stiligere T-skjorter enn oss.
Tonje Brenna, fylkesordørerkandidat for Ap, Akershus

Kan du love flere steder å danske swing og rock?
Aud Gjesdal (88) spør politikere i Bergen

Valgdagen kan ikke komme fort nok. Det er nok den dagen jeg er aller gladest i landet mitt.
Johan Gjertsen, valgekspert

Blogglisten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar