fredag 28. august 2015

16 dager igjen


Sitatet

Å høre politikere som åpenbart aldri har jobbet på et eldresenter snakke om eldreomsorg, er fascinerende og provoserende samtidig.
Madelen Krogh, twitter

Doktorgradspartiet MDG trenger noen med doktorgrad i økonomi.
Bård Bjerkholt, DN

Noen KrF-ere tror ennå det er mulig å forene budskapet om nestekjærlighet med støtte til Frp.
Martine Aurdal, Dagbladet

I valgkampen vil SV snakke mye og høyt om det grønne skiftet. Partiets velgere er allerede i ferd med å gjennomføre det. For SV gjør det vondt.
Kjetil B. Alstadheim i DN

Volumknappen i valgkampen er på sitt høyeste, så høyt at du ikke vil høre om en rekke grupper som trenger politisk hjelp.
Filip Rygg, tankesmien Skaperkraft

Vi sender penger til Oslo med lastebiler og får igjen brevduer.
Renate Møgster Klepsvik, ordfører, Austevoll, Norges største fiskerikommune i tonnasje

På ett nivå er Per Sandberg Fremskrittspartiets sjel.
Anders Jupskås, valgforsker

Ville du tatt meg oftere om jeg kom billigere og kom hyppigere og raskere?Senterungdommen på Facebook, om trikken
Norske politikere har så smått begynt å bruke meldingstjenesten Snapchat i valgkampen. Den eneste overraskelsen er at det tok så lang tid før politikerne innså fordelen med valgkampløfter som forsvinner etter ti sekunder.
Dagens Næringsliv

Regjeringen driver enten med reklamefilmer på Statens regning, utspill for å motarbeide Stortingets vedtak eller andre sprell.
Jonas Gahr Støre

Størst ikke best

Der er det ikke slik at størst er lik best. Landets beste skolekommune, målt i avgangskarakterer, nasjonale prøver og en rekke andre faktorer, er Førde i Sogn og Fjordane. Ifølge Kommunebarometeret ligger seks av de ti beste skolekommunene i dette lille fylket
-Sanner vil vri pengestrømmene fra små til store kommuner når han tegner sitt nye norgeskart. For små kommuner kan reformen ligne et ultimatum, mener Anne Marte Blindheim i Dagbladet. - Når kommunene også skal pålegges flere spesialiserte oppgaver, som tannhelse og psykisk helse, blir det hardere å være liten. Om småkommunene ikke er dårlige nå, kan de bli det om de ikke gjør som regjeringen vil. Der er det ikke slik at størst er lik best.

Utvidet koalisjon i Trondheim?
Ap leder en sterk koalisjon i Trondheim. Mens Venstre sa nei til å være med etter sist valg, vil Venstres førstekandidat, Jon Gunnes, nå slett ikke avvise at partiet  velger å gå inn i en flertallskonstellasjon etter valget. - Vi er ikke så opptatte av disse alliansene. Det viktige er at vi deltar der vi får mest mulig gjennomslag for Venstres politikk, Vi har vært lenge i opposisjon nå. Det er klart at det er fristende å prøve ut politikken vår også, sier  Gunnes til Adresseavisen,
- Ap har jo ønsket å bruke Trondheim som et fyrtårn og lyktes med det i forkant av det rødgrønne samarbeidet nasjonalt. Derfor var det også viktig å få med KrF sist. Om de vil lykkes med dette overfor Venstre, er jeg mye mer i tvil om. Der er stemningen for Ap-samarbeid lav, nasjonalt. Et annet poeng for Rita er jo å isolere Høyre og Fremskrittspartiet. At Ap breier seg så mye ut, isolerer fullstendig Trondheim Høyre – som jo er moderate, sier valgforsker Anders Todal Jenssen.


Ja til flyktninger

 
-Hvorfor tar ikke Erna Solberg Carl I. Hagen i lære når han og Frp kommer med nye halvsannheter? Hvorfor sier hun ikke at det er umulig for Norge å sende alle ut. At det ikke går å la naboland som Tyskland og Sverige ta støyten. Eller at Norge ikke kan se på at land i Afrika og Midtøsten knekker sammen på grunn av vår tids største humanitære krise, uten at Norge tar sin del.Det er ufattelig. Også internt i Høyre er det folk som mener Solberg må sette Frp på plass offentlig. Om hun skal beholde troverdigheten., skriver Berit Aalborg i Vårt Land

Lokalpolitikere bør merke seg at velgerne stiller seg bak stortingsflertallets vedtak om å ta imot 8000 syriske kvoteflyktninger. Og at spørsmålet spiller inn i partivalget. Velgere på Sør- og Vestlandet er mest positive. Det er interessant å merke seg at blant de 63 prosentene i Stavanger Aftenblads måling som sier ja til å ta imot syriske flyktninger, sier 59 pst  at spørsmålet har svært stor betydning for hvilket parti de velger å stemme på i lokalvalget i september.

Toppløst hjalp ikke

I går ble det avgjort at JCDecaux vant kontrakten om å dekke busser og bybanen i Bergen med reklame. - Avtalen binder oss til tvangsreklame i kollektivtrafikken frem til 2022, uten at innbyggerne får mulighet til å påvirke dette gjennom å bruke stemmeseddelen, sier Nils-Olav Nøss, Ap, til Bergensavisen.
Det hjalp altså ikke at Hilde Boberg Andresen i Bergen SV gikk nye veier i politisk påvirkning. Hun slåss toppløs mot reklamepåvirkning. -- Jeg regner selv å ha en ganske normal kropp som det verken er nødvendig å slanke, kutte eller sprøyte i. Og det er rett i kjernen av vårt poeng om ikke å utsette alle de andre for enda mer reklamepress. Og da var dette den mest  tydelige måten å gjøre det på, sier gladfeministen  til  Dagbladet. Hun benekter på det mest bestemte at hun er blitt inspirert av justisminister Anders Anundsen til å fremme et budskap på sin måte - heller ikke av feministgruppa Femens toppløsmarkeringer over hele Europa.

Målinger
To riksdekkende kommunevalgmålinger i dag, Gjennomsnittet for de fem siste målingene (forholdet til 2011 i parentes) R 2,0 (+0,5) SV 3,9 (-0,2) MDG 5,2 (+4,3) Ap 33,0 (+1,3) Sp 6,2 (-0,5) V 5,8 (-0,5), KrF 5,3 (-0,3) H 24,3 (-3,7) Frp 10,7(-0,7)
Bergen:  Ap +7, H -8,  Frp -1,  SV +2, Sp +1, V -1, MDG +3, R -1, KrF -1,  Andre -1
Eigersund: Ap +2, H -2, Frp +2,  Sp +1, KrF -2, V -1
Nittedal: Frp +1, Sp -1, V -1, MDG +1
Fjell: H -3, Frp -3, SV -1|, Spn-1, MDG +1, Andre -3

Hitra: Frp -1, KrF -1, MDG +1, Andre +1
Ullensvang: Ap +1, H -1, Sv +1, Sp +1, V -2
Frosta; Ap +2, H -2


Endring i Bergen?

Store endringer i Bergensmåling: Ap ender på hele 37,4 og er dermed større enn Høyre og Frp tilsammen. Aftenposten regner: Bergen har hatt borgerlig byråd i 12 år. Skulle denne målingen bli gjeldende, vil Aps byrådslederkandidat Harald Schjelderup ha gode kort på hånden. I bystyret trenger man 34 mandater for flertall. Ap har flere alternativer; *Ap, Sp, SV og MDG får 37. Ap, KrF og SV får 34. Ap, Sp, Venstre og KrF får 35
Borgermerster
16 år har Orkdal, ev av Sør-Trøndelags  største kommuner,  vært styrt av ei bygdeliste. Gunnar Lysholm brøt i sin tid ut av Fremskrittspartiet og etablerte Orkdalslista. I fire perioder har han regjert, men under skiftende flertall. Som politisk kameleon kan Lysholm samarbeide med alle. Han vinner på å være engasjert, jovial og folkelig, og blir av mange sammenlignet med Marvin Wiseth. En ekte borgermester som skyr de verste konfliktsakene. I år stiller hele elleve lister til valg, forteller Adresseavisen.

 Landet valgrundt
I Berlevåg er det bare to lister ved kommunevalget, – Høyre og Ap kunne gjerne stilt en felles liste. Høyre har hatt flertall siste periode, men de fører ikke Høyre-politikk. Og det er ofte tilfeldigheter som avgjør hvilket parti som når fram når vedtak skal gjøres, sier Oddbjørn Skancke til NRK.
Førstekandidat John Hermann bryter med Frps lokallag i Verdal - to og en halv uke før valget. -Jeg har ikke styret i lokallaget med meg, og kan derfor ikke fortsette, sier han. Lokallagsleder Arne Leonhardsen har sendt ut en pressemelding, hvor han beklager at «en av våre representanter i et intervju med Trønder-Avisa har uttalt seg om ordfører Bjørn Iversen sin personlighet i fornærmende vendinger»
Norske kommuners iver etter å bygge nye kultur- og idrettsbygg har ført til magrere kår for det øvrige kulturtilbudet. Siden 2008 har kommunenes driftsutgifter økt med 130 prosent, mens barn og unge får stadig mindre.
-Da Ap og Raymond Johansen i Oslo la fram plan for ny eldreomsorg, uttalte Johansen at han ikke har «allergi mot private».Ap vil ha 500 flere årsverk inn i hjemmetjenesten, og overfor Dagsavisen understreker Johansen at han vil bruke like stor andel private aktører som dagens byråd. Mener Johansen da de ideelle eller kommersielle aktørene? undres Bjørnar Moxnes, Rødt

I fire år har Arbeiderpartiets Kristin Røymo og Brage Larsen Sollund i Tromsø hamret løs på byrådet for manglende åpenhet. Nå lukker de selv døra, skrur av lyset, og hopper til sengs med fienden i en lukket prosess som mangler sidestykke, skriver debattredaktør Øystein Barth-Heyerdahl i Nordlys. -For med et pennestrøk, uten noen som helst offentlig debatt, ble 290 mål av Tromsømarka plutselig gjort om til boligformål. Det var ingen som mobiliserte mot, fordi det var ingen som så den komme
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stein Erik

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Blogglisten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar