mandag 12. august 2013

Politisk mix 12/8

Aktuelle klipp fra dagens aviser:

Når tv-debatten er over i kveld, kan vi ha fått en anelse om hvem som blir dette valgets vinnere og tapere.
Frithjof Jacobsen, VG

Det kan ikke påvises noen systematisk favorisering av noen partiblokker i noen av tv-kanalene, det er i stedet partienes parlamentariske posisjon som ser ut til å avgjøre typen og graden av pågåenhet. Men Frp får flere kritiske spørsmål enn de fleste andre partiene, Frp møter mer motstand i mediene enn andre partier.
Undersøkelse om valgene i 2005 og 2009 fra UiO

Skulle de rødgrønne tape valget, vil  Kulturløftet 3 ikke bli annet enn en fin folder i arkivskuffen for utrydningstruede kulturtradisjoner.
Mode Steinkjer, Dagsavisen

De rødgrønne stjeler noen av Fremskrittspartiets favorittpoenger når de nå vil legge økt vekt på lokalt kulturliv, nasjonal kulturarv og kulturminner.
Knut Olav Åmås, Aftenposten

Hovedproblemet med kulturløftet: De rødgrønne forstår ikke hva som skaper kvalitet. De økte bevilgningene til museene i Oslo økte ikke kvaliteten; nyskapningen kom i kommersielle og kunstnerdrevne gallerier….. Regjeringen står nå i en spagat mellom drømmen om et lokalt kulturløft og prinsippet om kommunalt selvstyre.
Anna Katharina Fonn Matre, Bergens Tidende

Julenissen er hemmelighetsfull om hva som skjuler seg bak innpakningspapir og sløyfebånd, helt til gaven til slutt åpnes på julaften. Alle tidligere erfaringer med Clemets friskolelov, og ikke minst fra vårt naboland Sverige, gir god grunn til å advare velgerne mot innholdet i Høyres privatskole-pakke.
Audun Lysbakken , SV

Det skjer noe med systemstormere som blir satt til å forvalte kompromissenes gylne middelvei. norsk politikk har i løpet av de siste åtte årene mistet en utålmodig venstreopposisjon på Stortinget, men har fått et historisk styringstilskudd i regjering. For man trenger ikke være politisk nerd for å se at jo nærmere regjeringskontorene Frp kommer, jo forsiktigere blir det.
Harald Stanghelle, Aftenposten

I helga delte Ap-kadrer ut vannflasker med påskriften «Hold hodet kaldt». Det er uklartom beskjeden var rettet mot velgerne eller de stakkars, rødgrønne soldatene.
Dagbladet

Vi skal bli bedre på velferd enn Jens Stoltenberg og de rødgrønne.
Erna Solberg

Hvis Høyre og Frp blir avhengig av Venstre og KrF, blir politikken langt mer moderat. For de rødgrønne kan det være enklere å drive valgkamp mot et blåblått monster enn et borgerlig kaos.
Kjetil B. Alstadheim, DN

Høyre-nestleder Bent Høie åpner for å øke egenandelene for pasienter med mindre alvorlige plager som snorkeproblemer. Den blir nok spesielt høy for folk som snorker av politisk debatt.
Dagens Næringsliv

Det er full tillitskrise mellom partene i rovdyrspørsmålet. Det er vanskelig å ha tillit til beslutningene Miljødirektoratet tar, samtidig som mange ikke har tillit til bøndenes tapstall. Det betyr at det er en gjensidig tillitskrise. Det alvorligste problemet er at partene ikke stoler på hverandre. Og jeg gjør det ikke heller.
Marit Arnstad, statsråd

Striden om rovdyrenes plass i norsk natur går tvers igjennom regjeringen så vel som opposisjonen. Den er preget av mistillit, nedlatenhet, ufine hersketeknikker, og kan til tider bli hatefull. Det er bygd mot by, bønder mot byråkrater.
Adresseavisen

 Heller ikke i dette valget vil landbrukspolitikken bety noe som helst når det brede lag av velgerne bestemmer seg for hvilket parti de skal stemme på. Den er det eneste politikkområdet hvor opposisjonen systematisk underbyr regjeringen. I seg selv et tilstrekkelig argument for landbruket for å bygge allianse med forbrukerne —også når de går til stemmeurnene.
Kristin Taraldsrud Hoff, statsviter og strategirådgiver i Tine


Veldig artig stunt av Jens Stoltenberg. Men må han kle seg ut som taxisjåfør for å finne ut hva folk mener, forteller jo det også sitt. 
Stein Kåre Kristiansen, TV2 (på twitter)

Tiltakene mot sykefravær virker politisk, men hvor stor er den egentlige effekten? Partene i politikk og arbeidsliv virker ikke veldig interessert i å finne det ut. 
Trine Eilertsen, NRK


Trøndelag må bli viktig for andre enn trønderne. Dette er helt essensielt i en tid hvor det nærmest er blitt en naturlov at nasjonale beslutningstagere og premissleverandører skal bosette seg i Oslo-distriktet.
Adresseavisen
Senterpartiet

Helge Simonnes, Vårt Land

SV og Frp må begge håpe 09-vektingen er mest korrekt, mens Venstre nok gjerne vil sette sin lit til 2011-metoden.                                                                                                                                           Andreas Wiese, Dagbladet
Høyre er et interesseparti for skatterømlinger.                                                                                         Heikki Holmås, SV
Inga Marte Thorkildsen har i et tiår vært barnas sterkeste røst på Stortinget. Hun må fortsette.
Opprop fra psykologene Magne Raundalen og Willy-Tore Mørch

I ein valkamp som sentrale parti-og mediestrategar gjerne vil regissera som ein duell mellom Erna og Jens, har spørsmål om dei store linene og dei langsiktige perspektiva, ikkje berre små justeringar av dagens politikk, tronge kår.
Stavanger Aftenblad

Dersom Ap og Høyre fortsetter å ignorered en økonomiske risikoen ved framtidige olje- og gassutvinningsprosjekter i Norge, har de selv ansvar for feilinvesteringer som gjøres fordi klimakostnadene ikke regnes inn.
Guri Melby, nestleder Venstre

Nå ser Fremskrittspartiets langvarige arbeid for å undergrave handlingsregelen ut til å bli belønnet med en plass i regjeringen.Det er ikke sikkert at de kommende generasjonene, de som ikke stemmer ved årets valg, har råd til det.                                                                                                                                             Ola Storeng, Aftenposten
Også KrF-strateger  frykter nå medvind for De Grønne. Partiet har prester på listene sone og kan ha appell til miljøengasjerte kristne som er lei mas om blått eller rødt. I tillegg driver De Kristne nå en mer synlig og organisert valgkamp enn ventet.
Per Anders Hoel, Vårt Land

Frp står for både friere marked og mer kontroll – flere jurister, kontrollører, saksbehandlere og andre byråkrater.
Andreas Hompland, Dagbladet

Det er typisk at når Høyre kutter i skattene, tar de penger fra noe som har med mat og landbruk å gjøre.
Trygve Slagsvold Veum, Sp, landbruksminister

Det står ingenting i Høyres program om å øke matmomsen til 25 pst.
Jan Tore Sanner, nestleder, H



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar