tirsdag 31. mai 2011

Langflate politikere

Ingen skal kunne si at Stavanger-politikerne mangler dristighet eller nøler med å møte tidens utfordringer. Ingen skal kunne si at byens aviser svikter behovet for oppmerksomhet rundt det tilstundende kommunevalg Ingen skal heller kunne si at noen av de to samfunnsaktene ikke tar fysisk fostring alvorlig. Når pressen sier “Hopp”! legger politikerne seg langflate.

Både Skipper Worse og Jåttå videregående har vært arenaer for politisk utfoldelse i særklasse. Fremdeles er det muligheter både i teatersalen i Turnhallen, i Domkirkens våpenhus, og kanskje flertallspartiene med fellessang i Rådhustrappen av den nye Stavanger-hymnen: “Jo mere vi er sammen, jo enigere vi blir”. Ap kan da stå på nederste trinn og lure på om de skal stikke av, mens Frp og SV samlet seg rundt Rettedal-markeringen og vifter med egne faner.

I går tok politikerne plankebølgen ute på Jåttå videregående i regi av RA, der symbiosen politikere-presse fungerte optimalt, RA fikk stoff, og ni partitopper ble avbildet. Bare Høyre var tildelt styringstillegg og fikk stille med to. KrF er ikke avbikldet, der er man kanskje mer opptatt av det vertikale enn det horisontale.

Christine Sagen Helgø (H) har lenge hatt lyst til å ta en planke (legge seg på magen på spenstige steder som trafikkskilt, biler og turistattrasjoner, nb! ikke på E 39) med hendene inn mot kroppen, og så legge bildene ut på Facebook). ”Jeg har tenkt på det lenge, men så har det liksom ikke blitt”, sa ordførerfavoritten (?)

Ordførere har nok ikke alltid så lang betenkningstid. Men hun skal ha poeng for dagens klart beste aerodynamiske stil, det var som å se Bjørn Wirkola (han perseksjoinerte den etter å ha lært den av sin far, Kalle Wirkola) Men det blir en utfordring å skulle hoppe etter Sevland.

Konkurrent Cecilie Bjelland (Ap) var ærlig og erkjente at hun ikke skjønner alt, “og dette er noe av det”. Hun viste også her evner til forenkling, og slipper hun til blir det nok effektivisering i kommuneadministrasjonen. Hun klarte to stunt i ett da hun bedyret at dette både var hennes første og siste planke.

Per Thorbjørnsen (V) har abstinenssymptomer når han ikke finner en talerstol. På Jåttå lyktes han, og bedyrer at han de neste fire årene skal boltre seg på bystyrets talerstol de neste fire årene (den har begrenset volum, du får trene på håndstående, Per). RA skriver at “han trives særdeles godt der han ligger”. Som elevøvelse kan man søke etter betydningen av begrepet pleonasme.

Både Thorbjørnsen og Bjelland og avisene må imidlertid passe seg for å miste gutsen og formen. Begge to er bare avbildet i èn annen sak i RA i dag, og de synes ikke i det hele i Aftenbladet (her kan forklaringen ligge i at Margunn feiret sølvbryllup i går).

Unge Eirik Faret Sakariassen (SV) har muligens vært på inspurasjons- og strategikurs, “jeg synes alle fenomen som plutselig blir populære er morsomme”.. Han kommer til å nå langt.

Det gjør også Atle Simonsen. Han rakk to oppgjør i går, først på Jåttå og så i Kulturstyrets møte om og på Nye Tou. Mens Viking har problemer om de skal spille 4-4-2, 4-5-1 eller 4-3-3, er Atle stabil i opplegget 2-9. Frp mot røkla, og Frp scorer antagelig mer hos publikum enn de blåhvite for tiden. Unge Simonsen kommer til å få en sterkere partikarriere enn bysbarnet Gamle Simonsen (Jan), det var han som mente at Nationaltheatret med fordel kunne gjøres om til en bingohall.

På Skipper Worse prøve politikerne fysisk å strekke seg på langt/høyt som de kunne Kulturstyret gjorde det mer verbalt, for å overbevise de fremmøte kulturinteresserte om sin entusiasme for Nye Tou, men så var det dette med pengene, da. Det er godt at de folkevalgte forhåndstrimmer, budsjettdebatten før jul kommer til å kreve mye bøy og tøy og strekk, med svingstang og dobbelt salto for de mest interesserte (et annet navn for de som egentlig bestemmer).

Sikkert er det gårsdagen innebar en unik opplevelse for kong Leif Johan: “Nå ligner jeg en flatpakket Ikea-pakke”. Og like sikkert et det at KKI-leder Sissel Knutsen Hegdal ikke kunne deltatt i utfoldelsene på Jåtta. Hun legger seg aldri flat.
Blogglisten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar