lørdag 17. april 2010

Jens Stoltenberg på Twitter 16. og 17.april

Jens Stoltenberg måtte ta en omvei hjem fra New York. Det siste døgnet har han dreevet en omfattende twitter-virksomhet, og jeg prøver her å gjengi innleggene, i noenlunde riktig rekkefølge (i parentesen står hvem som tvitrer):

Nå styrer @JensStoltenberg Norge fra en iPad (@antonsen 19.30)
@antonsen er å overdrive å si at jeg styrer landet med iPad, men den er et av flere gode verktøy (@jensstoltenberg)
@jensstoltenberg er det ikke snodig med alt fokus på at du ikke kom deg hjem som planlagt? det hender vel du styrer landet eks fra en hytte,eller på annet vis styrer landet og kommuniserer via moderne teknikk fra andre steder(@oslokramer)
lurer på om ipad'n til @jensstoltenberg er CE-godkjent(nicolairygh)
nicolairygh iPaden er CE-merket (@jensstoltenberg)
@jensstoltenberg takk for svar! Du får ha god tur hjemover!(@nicolairygh)
@jensstoltenberg Men hvordan synes du at den fungerer? iPad-en, altså (@VGNettMads)
@VGNettMads bra inntrykk, tror jeg kommer til å bruke den endel til å lese dokumenter og holde meg oppdatert på nyheter (@jensstoltenberg)
@jensstoltenberg Men er den CE-merket? (iPaden, altså) (fra @radiohode2)
@radiohode2 ja, iPaden er CE-merket (@jensstoltenberg)
@jensstoltenberg Men du vil slite med den? Den kan ikke multitaske. Du kan+må. ;-(@radiohode2)
(innlegg fra arnakim mangler, fra iPad?)
@arnakim nei. Derimot jobber jeg for at luftfart skal bli en del av en internasjonal klimaavtale (@jensstoltenberg)
@jensstoltenberg Ble litt satt ut nå, at du faktisk svarte. (Takk til iPad?) Men seriøst, er ikke luftfart med i klimaforhandlingene?
Nå hadde det vært greit med lyntog... (@efsakariassen)
Godt vi har mange lokalsykehus når vi ikke kan bruke luftambulansen. #askesky Eller hva @jensstoltenberg og @Arbeiderpartiet?(@efsakariassen)
@efsakariassen ja, og derfor skal regjeringen ikke nedlegge lokalsykehus og vi skal opprettholde nærhet til akutt- og fødetilbud (@jensstoltenberg)
Håper @jensstoltenberg bruker tiden i new York på å planlegge noen store løft for Norge, bedre tog (@NiksApeland)
@NilsApeland ja, satsing på jernbane snakket jeg bl.a med Dagbladet om da jeg tok toget fra Washington til New York (@jensstoltenberg)
Litt paradoksalt at @jensstoltenberg er mer synlig enn på lang tid når han er stucked i utlandet (nilsps).
landet i Basel. Ser på muligheter for videre transport nå(@jensstoltenberg ca.17.00
bil nå videre fra Basel(@jensstoltenberg)
er på grensen til Tyskland, skal på Dagsnytt18 nå (@jensstoltenberg
http://twitpic.com/1g17r3 - bilde av @jensstoltenberg i bil gjennom bayern Twitpic (@)tgeriksen (blir retweeted by jensstoltenberg and 6 others)
eller Baden-Württemberg for å være nøyaktig... http://twitpic.com/1g17r3 - bilde av @jensstoltenberg i bil gjennom bayeren (@tgeriksen)
Haiker dere hjem? RT @tgeriksen: http://twitpic.com/1g17r3 - bilde av @jensstoltenberg i bil gjennom bayeren (VGNettMads)
Jeg ser at @jensstoltenberg bruker bilturen til å oppdatere Facebook. Bra at ikke han heller bare jobber (@olavtorvund)
@jensstoltenberg Det burde vært tog, slik at statsministeren kunne erfare hvordan tog fungerer i land som faktisk satser på jernbane(@olavtorvund)
@olavtorvund skulle gjerne tatt tog, men dårlig med plass og forbindelser. Minner om at regjeringen har doblet bevilgningene til bane (@jensstoltenberg)
@jensstoltenberg Jeg tar relativt ofte tog i Frankrike. Norge ligger langt etter. Er kanskje på rett spor, men det må mer til (@olavtorvund)
Ser ut som @jensstoltenberg tar etter @nicecap og sitter mye på Twitter (@nicecap)
@jensstoltenberg Kan Island-asken bli et stort eksperiment på om vi kunne klart oss med langt mindre luftfart i Norge og Europa? (P4faarlund)
@P4faarlund @jensstoltenberg Kan Island-asken bli et stort eksperiment på om vi kunne klart oss med langt mindre luftfart i Norge og Europa?(@olavtorvund v Retweeted by OsloKramer
@P4faarlund det viser først og fremst at vi trenger gode alternativer, og derfor gjennomfører vi tidenes satsing på jernbane og vei (@jensstoltenberg)
@jensstoltenberg og @p4faarlund: men d viser også at d fins alt t fly&at folk burde tenke igj sine flyreiser, fins tog og videokonferanser! (@oslokramer)
@Jensstoltenberg reiser vel via Spania fordi det er lettere å smugle #iPad inn med bil(@MMyklebust)
@MMyklebust iPaden er til fortolling og jeg gleder meg til å bruke den i Norge (@jensstoltenberg)
@jensstoltenberg hehe. Bra det. Var en spøk fra min side. Tror du har gjort et veldig bra valg iallfall (@MMyklebust)
Norwegian Prime Minister on Twitter: "My iPad is now at the customs and I'm looking forward to use it in Norway" (@joebrenden)
Hoho. Morsomt å lese om @jensstoltenberg sin reise til hjemlandet. Håper snart på spillefilmen :-)()@burtens)
@Burtens er redd det ville litt en litt for lang film, men håper du har sett "Oljeberget" om min politiske reise til valgseieren i 2005
@jensstoltenberg Den kan neppe bli FOR lang, vi har da sett Ringenes Herre ;-) Og javisst, har også sett (den noe kortere) Oljeberget! @(joebrenden)
@jensstoltenberg på en så lang reise må det være fint med internet. Er det en Ipad?(@auragracias)
@auragracias laptop med mobilt bredbånd, men ikke like god dekning her som i Norge (@jensstoltenberg)
Jeg er egentlig ganske imponert over @jensstoltenberg som tilsynelatende svarer alle tweets. Good times.(@christianlaland)
@christianlaland takk, har litt mer tid enn vanlig (@jensstoltenberg)
snakket akkurat med statsminister Johanna Sigurdardottir på telefonen. IMF har nå godkjent IMF har nå godkjent et nytt lån til Island.Dette er en gledelig nyhet et nytt lån til Island.Dette er en gledelig nyhet (@jensstoltenberg)
Betyr det at de vil skru av vulkanen nå? RT @jensstoltenberg: IMF har nå godkjent et nytt lån til Island.Dette er en gledelig nyhet (U@beaterast)
@beaterast neppe, men statsministeren fortalte om bekymring på Island for nedfall av mye aske fra vulkanen (@jensstoltenberg)
kort stopp for middag i nærheten av Frankfurt (@jensstoltenberg)
@jensstoltenberg er du virkelig Jens Stoltenberg(@FallinForJonas)
@FallinForJonas ja (@jensstoltenberg)
@jensstoltenberg Men hva skjer med tunnel sandvika til hønefoss? for bergensbanen ville det vært 1 time kortere reise.
@runebjaaland det er satt av over en halv milliard kr til oppstart av Ringeriksbanen i den nye transportplanen (@jensstoltenberg)
@jensstoltenberg velkommen i Rhein-Main, eg bor her i Wiesbaden! Utvekslingsstud. i Tromsø 1982/3 hjå Narve Bjørgo, nå gartnar, rosedyrkar.(rosenwelten)
@rosenwelten takk. roser er jo de flotteste blomstene, særlig de røde (@jensstoltenberg)
@jensstoltenberg dei kan aldri bli mørkraude nok: http://rosenwelten.de/rosen/rose.php?rose_nr=1188!(@rosenwelten)
blir heitranes på den rødgrønne-regjeringa og @jensstoltenberg som skryter av full barnehage dekning! Løgn fra ende til annen!!(@LeneRyd)
@LeneRyd fra og med høsten 2009 er det lovfestet rett til barnehageplass (@jensstoltenberg)
@jensstoltenberg det var et politikersvar som velgere ikke liker, erstatt arb.deling med imøtekomme folks behov innenfor "helse - trygghet" (@KjerstiAMo)
@KjerstiAMo må ha god arbeidsdeling i hele kjeden fra ambulanse, lokalsykehus til universitetssykehus. det vil være det beste for pasientene (@jensstoltenberg
@jensstoltenberg du var forøvrig steike god på Gladbakk i Eidsvoll for drøye 10 år siden - burde finne tilbake til den spruten du hadde da.
Kristin Halvorsen ledet statsråd i dag... første gang en republikaner ledet kongensbord?(@nicolairygh)
Det skjer kanskje fra tid til annen. alle beslutninger i statsråd blir forberedt av regjeringen (@jensstoltenberg)
jensstoltenberg hvor ofte har du gått glipp av statsråd? ?(@nicolairygh)
@jensstoltenberg statsråd er kanskje mest proforma? Det er vel i regjeringskonferansen dere avgjør sakene? Kan man der delta via telefon?
Det faktisk litt morsomt å følge@jensstoltenberg på biltur. Plutselig mer personlig. Liker det. (@Vigdisol)
@jensstoltenberg Du har nå en fantastisk sjanse til å bevilge så mye du bare vil til jernbaneutbygging. Ikke en sjel vil protestere! Kjør!(@monicaboracco)
@monicaboracco fra vi overtok i 2005 og til i dag er bevilgningene til jernbane omtrent doblet, og vi skal fortsette å øke
@jensstoltenberg Så bra! Håper du bruker denne anledningen til å legge inn en rask spurt i satsingen. Timing er Gud! (@monicaboracco)
@OsloKramer Ja, egentlig. Det er ofte jeg er andre steder enn i Oslo. God kommunikasjonsteknologi gjør det lett å fungere utenfor kontoret
@jensstoltenberg da får vi bare håpe at islendingene kan betale gjelden uten å legge økonomien i grus da ;) (@oaftert)
@oaftret en del av avtalen med IMF er at Island skal få orden i økonomien slik at de kan nedbetale gjeld
@jensstoltenberg måtte et vulkanutbrudd til for å få seg til å bruke twitter til annet enn propaganda. Fortsett på denne måten (@esmoen)
@esmoen skal prøve, men fikk jo noe mer tid nå som reisen tar lengre tid enn planlagt (@jensstoltenberg)
@jensstoltenberg ja, tid er et knapphetsgode. Men kommunikasjon med velgerne er en del av jobben og bør prioriteres høyt! Spør Barak (@esmoen)
@jensstoltenberg det var det jeg så for meg. Artig at denne vulkanen har ført folket "nærmere". Og enda artigere er det at SMIN svarer meg(@awolasmal)
@jensstoltenberg dra på en kul club!!! Hører Avenue er happening!!! (@camillabjorn)
@camillabjorn takk for at du tenker på meg, men har sett lite til kule klubber langs motorveien i Tyskland
@jensstoltenberg det blir godt å ha deg tilbake i landet, Jens!(@camillabjoern)
@camillabjorn Såvidt jeg har hørt, får du ikke lurt @jensstoltenberg til en klubb m mindre den innehar en potensiell velger han kan omvende (@sannstorm)
@camillabjorn Men jeg har også hørt at han legger seg kl 22, og nå er @jensstoltenberg tydeligvis på overtid. Upålitelig kilde (@sannstorm)

@jensstoltenberg Det er da endelig bra. En statsminister som bare henger på Twitter kan vi jo ikke ha. Fortsett å styr landet (@MaritSKolve)
@MaritSKolve hyggelig å tvitre nå som jeg har litt tid. Snakker også med kontoret, statsråder, blir intervjuet og leser dokumenter (23.57)
hey @jensstoltenberg. hva leser du?(@bboy846)
@bboy846 akkurat nå har jeg lest utkast til pressemelding om Island om nytt lån fra IMF
Mer om Island og lånene fra IMF og Norge: http://tinyurl.com/y3s4wbw (@jensstoltenberg 00.49)
@sannstorm kan bekrefte at kilden din er upålitelig, men han er veldig hyggelig (@jensstoltyenberg)
@jensstoltenberg Kan ikke stole på noen lenger, ikke engang aldrende menn med lite hår. God tur hjem! (@sannstsorm)
@jensstoltenberg er du fremdeles på vei hjem? (@mariesimonsen)
@mariesimonsen fortsatt i bil gjennom Tyskland, holder meg våken med hyggelig tvitring og reisefølge
@jensstoltenberg betyr det at du fortsatt styrer landet via iPad, som rapportert i am medier? (@mariesimonsen)
@mariesimonsen Som dere journalister sier, aldri sjekk en god historie (@jensstoltenberg 01.48)
@jensstoltenberg media fyrer vel opp under uvante hendelser (fra @olavtorvund)
@jensstoltenberg forts. eller på annet vis styrer landet og kommuniserer via moderne teknikk fra andre steder:-) (@olavtorvund)
sjefen i hamburg(@tgeriksen)
fremme I Hamburg. Klar for noen timer med søvn, så videre til Norge. Takk til alle som har fulgt meg i dag og skrevet hyggelige meldinger (02.47)
På vei ut av Hamburg, skal gjennom Danmark og Sverige. Gleder meg til å komme til Norge http://twitpic.com/1g6pij
Nord-Tyskland har vært ett av Norges aller viktigste handelsområder i mange hundre år; fisk, trelast og i dag store mengder naturgass
@jensstoltenberg God tur, du er velkommen ein snartur innom Venstres landsmøte i Sarpsborg på vegen. Val av ny leiar skjer kl 11 i dag (@alfredbjorlo)
@alfredbjorlo hils Lars Sponheim og takk for godt samarbeid gjennom mange år, og gratuler Trine Skei Grande og ønsk henne lykke til (08.40)
@jensstoltenberg helsingane skal bli overbragt både dei og landsmøtet. God tur vidare (@alfredsbjorlo)
@jensstoltenberg fikk du brukt litt tid til å pugge arbeidersanger før 1.mai mens du satt i bilen?:-) (@oslokramer)
god morgen @jensstoltenberg. åssen går det?(@bboy846)
Flensburg. Her tjenestegjorde Thorvald i Tysklandsbrigaden i 1950. Mer om brigaden i Kåre Willochs artikkel: http://tinyurl.com/y8x9z2p (09.30)
@sindre Sjefen (@jensstoltenberg) på Rachel Maddow show på msnbc i går http://tinyurl.com/yykjr4n about 2 hours ago via web Retweeted by jensstoltenberg and 3 others
Moin moin @jensstoltenberg ! Hadde mange sommerferier i Flensburg som lita jente. Utrolig morsomt at du sender twitterreisebrev! Ferge hjem?(@valgerd)
@valgerd regner med at vi kjører hele veien (09.44)
@jensstoltenberg god tur videre da ;-) Og takk for at du er den beste statsministeren vi kan ha! (@valgerd)
strakk på beina og kjøpte kaffe på Statoil i Ustrup i Danmark. Et veldrevet norsk selskap med gode eiere (@jensstoltenberg))
@jensstoltenberg ja, det er du og jeg + noen andre gode folk som eier det gode selskapet! God tur hjem! about 3 hours ago via TweetDeck
@geirolavlisle helt riktig. Alle nordmenn er medeiere og nyter godt av at vi i fjor mottok 117 milliarder kroner i utbytte og skatt (@jensstoltenberg 11.24)
jensstoltenberg kr 117mrd er ikke å forakte. Vi har trukket vinnerloddet her i Norge. Fortsett å bidra til ansvarsfull forvaltning )@geirolavlisle)
@jensstoltenberg Hei! Jeg deltar på et LST som skal avgjøre hvem det er best å rette kampanjekrav mot: storting eller regjering.Hva tror du?(@HvoslefEide 10.24)
@HvoslefEide viktig at dere jobber overfor alle beslutningstakere. Hils LST og lykke til i arbeidet for en mer rettferdig verden (@jensstoltenberg10.31)
@jensstoltenberg Vi skal gjøre vårt beste - takk skal du ha :)(@HvoslefEide 10.40)
Regner med å ta et kort matstopp et sted mellom Malmø og Gøteborg. Noen som kan anbefale en hyggelig veikro? (@jensstoltenberg 10.49)
@jensstoltenberg nothing Hill i Gøteborg har nydelige "hjemmelagde" hamburgere :) anbefales!(@AlfChristian 11.01)
@jensstoltenberg tvitrende i bil Basel-Oslo gir flashback fra NRKs maratonsending fra Bergensbanen. Uventet og veldig positivt!(@environimus)
Over Storebæltsbroen nå.15 kilometer mektig ingeniørkunst. Sammen med Øresundbroen knytter den Norge og Sverige til kontinentet (@jensstoltenberg 11.15)

Legg merke til fartsgrensene i Danmark og Sverige da kanskje noe å tenke på i Norge? Hva med 130 km på nyere motorveier? (@environimus)
Spm. Fra
@2mes1 ikke noe spes. SMK har en fin blanding av økonomer, sekretærer, sjåfører, jurister, statsvitere, pølsemakere og halvstuderte røvere (@jensstoltenberg)

@TomasBakken enig i at norske veier kan bli bedre, derfor er vi igang med å øke bevilgningene (fra 15 milliarder kri 2005 til 20 i 2009)
Fyller bensin ved Øresund. Fortsetter å glede konsernsjef Helge Lund som har vært askefast i München
Skal på Ukeslutt kl 12.30 (@jensstoltenberg)
@jensstoltenberg I jakten på veikroer, hva skjer i Europa? Hva ser du fra vinduet som berører deg? Samferdsel? Økonomi? Skriv noe politisk! (@eirikbergesen)
jeg kjenner en viss uro for å bli satt i twitterskyggen til @jensstoltenberg ,for nå twitres det bra fra statsministerens kortesje (@eidsvaag)
Tror @eidsvag har rett. @jensstoltenberg har et oppdager-Twitter-øyeblikk, på roadtrip gjennom Nord-Europa.(@martingruener)
@jensstoltenberg Om du trenger tidsfordriv i bilen kan du lese en kommentar om togsating på http://bit.ly/b3aZCn(@olavtorvund)
@jensstoltenberg Har du sett mange fortvilte haikere i veikantene gjennom Europa?(@VGNettMarianne)
@jensstoltenberg er varm i trøya og twitrar så det susar- Bakkekontakten han erfarar no gir umiddelbare frukter:-)(@maritga)
@jensstoltenberg sier det har vært overraskende positivt å bruke så mye tid på twitter og facebook #ukeslutt (@olavtorvund)


Blogglisten

5 kommentarer:

 1. to av de du kreditterer @olavtorvund er mine tweets!

  mvh @OsloKramer

  SvarSlett
 2. Kjempebra bloggarbeid, «gammern»! OBB

  SvarSlett
 3. Himlar kor interessant, har dokker ikkje noko fornuftig å gjera?

  SvarSlett
 4. denne er også min:
  @jensstoltenberg og @p4faarlund: men d viser også at d fins alt t fly&at folk burde tenke igj sine flyreiser, fins tog og videokonferanser! (@olavtorvund)


  @OsloKramer

  SvarSlett
 5. Folk som kleger på alt innen samferdsel; Se på Norges flotte, men ummulige topografi. Et kjempeland med folk på de umuligste steder. Utrolig kostbart for landet med alle som skal ha broer,tunneller. veier,motorveier.Ikke mange land har det slik. Nedover kontinentet kan man mange steder nærmeste "rulle" ut veier.
  Ble fortalt at en japansk delegasjon undret seg sterkt over hordan man kunne lage bro over ril Askøy i Bergen, der bodde jo omtrent ikke folk! Sverige har desentralisert, det bor nesten ikke folk nord for Gjevle, vi kunn sar milliarder på det samme! Har medlidenhet med statsministeren som må ordne opp i dette!(men togene må gå, de få vi har)

  SvarSlett