mandag 24. august 2009

Valguke 3

Motstrebende Canossa-vandrer: Kristin Halvorsen

Reprisen (fra 1953, -57. -61 osv): ”Et skjebnevalg for Norge” (Erna)

Parkeringsentusiasten: Siv Jensen

Venstrebrødet: ”Smelt og avkjøl smøret og bland i bakepulver. Ha i det smeltede smøret og rør godt sammen Rør inn passe med fløte” (Lars Sponheims proteinbrød , VG)

Botanikeren: Arne Strand, Dagsavisen (”Erna blomstrer, Siv visner”)

Bibelgranskeren: Kjetil Brage Alstadheim, DN (”Synd er det at Paulus, som skrev brev til både romerne, efeserne og filipperne, aldri skrev brev til bilisterne”)

Historiesitatet (I): Jeg er også arbeidernes konge” (kong Haakon VII, 1928)

Historiesitatet (II): Harald følger forøvrig opp sin farfars inkluderende holdning, idet det refereres til en hendelse der en bekjent i harde ordelag fordømte den politiske venstresiden, hvorpå Harald skal ha svart: "Det der stemmer ikke, i motsetning til deg så treffer jeg disse folka ganske ofte" (Per Egil Hegge i ”Harald V”)

Kongehuset (III): ”Kongehusets yngre generasjon har ikke noe brennende ønske om å få en frp-er øverst ved bordet i Statsrådsalen på Slottet” (Erling Rimehaug i Vårt Land)

De forfulgte (I) Steinar Kristiansen, KrF, Vest-Agder (” Den rødgrønne regjeringen tenderer mot å forfølge kristne”)

De forfulgte (II): Finn Jarle Sæle, Norge I dag ”Avkristningen har under de rødgrønne artet seg som en tsunami”)

Norges svar på Karl Rove: Bjarte Ydstebø, styreleder i ”Kristenfolket”(”Den eneste måten å stoppe avkristningen av Norge på, er en borgerlig regjering”)

Den fremsynte: Per Sandberg, Frp (”Hva skal være Norges bidrag til å løse klimakrisen? Firefeltsmotorveier”)

Demokratiforkjemperen: Lars Sponheim (”Regjeringsdeltakelse av fløypartiene SV og Frp er en fare for demokratiet”)

Eleven: Abid Raja (”Venstre handler om meg”)

Sexologen (I): Anne B. Ragde (”Jeg kunne ikke forestille meg noe større ”turn off” enn en fyr i Frp. Det er prevensjonen sin, det”)

Sexologen (II): Gunnar Kvassheim, V ( ”Miljøminister Solheim er potent på utebane, men kastrert på hjemmebane”)

Distriktspolitikk (I): Stadig flere organiserte bander fra øst drar på røvertokt i distriktene” (Nationen)

Distriktspolitikk (II): De følger Senterpartiets slagord: ”Ta hele landet i bruk” (DN)

Åpenbareren: Åse Michaelsen, Frp, Vest-Agder ( ”Hører dere helikopteret? Det er Carl I. Hagen. Han kommer fra himmelen”)

Trenger leksehjelp: Jens Stoltenberg (”Åhh, så mye jeg har diskutert med Jens Stoltenberg. Han har altså så tungt for det”, Siv Jensen)

Støttekontaktene (for Frp): Den kulturelle eliten

Påminnelsen : ”Sørg for at overskrifter, henvisninger, ingresser og inn- og utannonseringer ikke går lenger enn det er dekning for i stoffet” (Vær Varsom-akaten §4.4)

C-monumentalt: ”Det gjer vondt når prinsipielt tenkjande raddisar eit stykke ute på venstresida skal ut i valkamp og vera for fred og mot krig og for miljø og mot oljeboring” (Olav Kobbeltvedt i Bergens Tidende)

Katastrofen (I): ”Det ville ha vært en katastrofe for Nord-Trøndelag om det ikke ble noen nordtrønderske regjeringsmedlemmer etter valget” (Lars Peder Brekk, landbruksminister,Sp)

Katastrofen (II): ”Frp-effekten truer hele verden” (ex-statsminister Gøran Persson)

Toleranseprisen: Miljøverndepartementet( Gruppen Kyrkjemusikarane fikk beskjed om ikke å spille sangen "Jesus, dra meg til ditt hjerte" fordi folk skulle "spise og kose seg" ved åpningen av Breheimen)

20 utvalgte fra Twitter:
1. Slagord for Arbeiderpartiet: Allah skal med!
2. Giske åpner for økt lisens for å finansiere MGP. Jeg tør ikke tenke på finansieringen av Holmenkolldagen
3. Alle snakker om været, men bare oljeselskapene gjør noe med det !?
4. Å konsultere velgerpanelet blir som å be Drillo anbefale årets skive
5. Hørt på Torshov: Dette er en buddhistisk bydel. Pell deg hjem og kom ikke igjen før i neste liv!(Dagfinn Nordbø) 6. TV2 børstet støv av Oddvar Stenstrøm. Det var et smart trekk, for det fikk oss til å innse hvor lite vi egentlig har savnet 7. Man sender asylsøkere til et øde mottak der det ikke engang går buss. Og stiller krav. Krav til at de skal være et annet sted og integreres
8. Det er et tankekors at redselen for borgerlig kaos er større hos de rødgrønne enn hos velgerne
9. Tror Frp at det er pant på asylsøkere siden de er så oppsatt på å returnere dem? 10. Jeg er sjokkert over at man lar seg sjokkere av noe så usjokkerende som at Siv Jensens får tabloidvennlige sjokkanfall når hun sjokkeres
11. Å leve i et Rødt samfunn tror jeg hadde blitt som et evig borettslagsårsmøte
12. Hvis Siv Jensen senker stemmen mer nå, kan hun snart synge Folsom Prison Blues med troverdighet
13. Å skrive om Rødts mørke historie er som å fiske i oppdrettsanlegg
14. Jeg forsøker å finne ut hvorfor det er ok å privatisere barnehagebarna, men ikke bestemor. Kan noen rødgrønne hjelpe meg?
15. Fantastisk klinkende klar partisekretær på TV2! Ap er helt sikre og tydelige på at de ikke vet om de er for eller imot oljeutvinning i LoVe
16. Ser på TV2 at Erna skal få negrene som går på sosialen til å jobbe. Yess! Thats my girl. Nå starter innhentinga av FrP!
17. Et valgkampløfte kan typisk defineres som et løfte som enten er så på siden at det ikke gjør noe med problemet eller så vagt at det er umulig å måle - men samtidig så konkret at det gir inntrykk av at politikerne er opptatt av problemet
18. Der var Siv & Jens ferdige. Og snart kommer programmet Svindlertriks på TV2 19. Hvorfor har de debatt i Vil du bli millionær-studioet?
20. Sitat fra en kystbeboer i Finnmark: "ho dær Siv Jensen e (…) bare brukanes som kveiteagn"Blogglisten

2 kommentarer:

  1. Jeg savner twitter, men det får være. Takk for highligts, og hils til Abid, som ble bygd uten rass - et faktum jeg hadde lyst å dele med Frp på Karl Johan i dag, selv om det er 2008-nyheter - men godt resirkulert i valgkampen.

    SvarSlett
  2. Dette er jo en strålende oversikt over uken! Hvorfor i all verden skal jeg lese papiraviser!

    SvarSlett