lørdag 22. august 2009

Kristne ledere - stå frem

Kristne ledere må nå stå frem og – helt uavhengig av eget syn på de saker som frontes – gjøre det krystallklart at de tar avstand fra aksjonen ”Kristenfolket” og de selvbestaltede profeters falske flagg og forsøk på å opptres som en politisk fellesnevner for alle kirkemedlemmer.

Det er ren hetsing når man nærmest frakjenner de som stemmer på Ap, SV og Sp kristennavnet. De som står bak aksjonen bør stille seg spørsmålet om måten de har fremtrådt på, kan skygge for Jesus.

Er det for mye å vente av media at de ikke faller for fristelsen til å gjøre ”Kristenfolket” til noe mer representativt enn aksjonen er?

Mine synspunkter på aksjonen for øvrig kan leses i fredagens blogg, ”Hvem er kristenfolket?” (http://bore-aktuelt.blogspot.com) I tillegg dette mer generelt:

Den kristne kirke er satt inn i verden med et helt bestemt oppdrag:
* bære evangeliet om frelsen ved Jesus Kristus frem til nye generasjoner gjennom ord og sakrament
* tjene mennesker i nød med Guds kjærlighet og omsorg
* kjempe for å virkeliggjøre Guds vilje i denne verden: Kjærlighet, rettferdighet, frihet, fred

Kirken skal ikke tilpasse sin lære og forkynnelse til alles behov. Men den må aldri sette seg til doms over motiver, ikke gi seg ut på merkelappklistring, lukeoppgaver, utestengning.
Ingen ting er så egnet til å skape mistenksomhet, kritikk og nedlatenhet i det kristne fellesskap som dette. Ingen andre forhold har medvirket så sterkt til at det har grodd opp rare forestillinger om hva sann kristendom består. I ulike kristne miljøer er det laget nye lover og regler, det 11.bud, 12., 13. osv; uklare, tåkete, preget av geografi, historie.

Ikke noe sted kommer vi blasfemien så nær som når vi setter oss i Guds sted for å felle dommen over hvem som egentlig hører Ham til og hvem som ikke gjør det.

Blogglisten

9 kommentarer:

 1. Utrolig viktig at du tar opp dette såpass tydelig som du gjør Thor Bjarne.
  Jeg satte morgenkaffen i halsen idag da jeg leste Normisjonens innlegg på Twitter hvor Anfinn Skaaheim oppfordrer kristenfolket til å stemme ved høstens kirkevalg slik at "Normisjonens verdier kan få prege kirken"...... Her var ikke kristenfolket skrevet med stor K engang, men tydelig underforstått hvem som er "innenfor", altså de som står for Normisjonens verdier.

  Jeg håper og tror at det er Bibelens verdier vi lar oss prege av, uansett hvem og hvordan de blir tolket (forstå meg rett)

  SvarSlett
 2. Godt innlegg! Jeg leste et annet godt og balansert innspill til saken i går. Her er en god kristen leder som "står fram", slik du etterlyser. Håper du/dere liker den:

  http://gudergod.no/artikler.asp?action=view&id=675

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 4. Kristen = en person som tror paa skapelsen og foelger Bibelen og alt den staar for. Om ikke er man ikke kristen, men en hykler som er kristen bare naar det er behagelig.

  Mange aar siden jeg leste i Bibelen, men det staar noe i denne duren i budene:
  "Du skal ikke begjaere din nestes eiendom"
  ...dette blandt andre sitater som stoetter at man skal stemme borgerlig.

  Er man kristen, altsaa blandt kristenfolket her i landet, saa kan du altsaa ikke vaere sosialist. Sosialisme er baade stygt, uetisk og direkte mot Guds vilje. Og dere vet jo hva som skjer med slemme barn som trosser den himmelske far. Ja, riktig: det blir fryktelig varmt og ubehagelig.

  PS 1! Herren ga mennesket fri vilje. Og naar Herren vil vi skal ha fri vilje, saa skal vi jaggu ha fri vilje.
  Da ser jeg ingen annen raad enn aa stemme FRP.

  PS 2! Ta denne testen: http://velgerguiden.vg.no/09/
  og gjoer som utslaget tilsier!

  SvarSlett
 5. Tja, til å begynne med, kva med denne?:

  SvarSlett
 6. Epikur’s Gåte
  "Er Gud villig til å forhindre ondskap, men ikke i stand til det?
  Da er han ikke allmektig!
  Er han i stand til det, men ikke villig?
  Da er han ondskapsfull!
  Er han både i stand til det og villig?
  Hvor kommer så det onde fra?
  Er han verken i stand til det eller villig?
  Hvorfor kalle ham Gud?"

  SvarSlett
 7. I Norge har vi en kirke og kulturminister som er ateist. Det sier ikke så lite....

  Jeg er ikke kristen, men støtter kristenfolkets kamp selv om det er en politisk gruppe heller enn hele kristenfolket.

  Jeg skal starte "småbarnsforeldre" aksjonen. VI som skal kjempe for regjeringsskifte ettersom de rødgrønne er fiendtlige mot oss småbarnsforeldre. De kjemper mot kontantstøtten. De skal tvinge oss inn i basebarnehager (enda ekspertene advarer mot det), de skal bestemme hvordan vi skal legge opp fødselspermisjonen vår (jeg som far må ta 10 uker enten det passer vår familie eller ikke) også videre. Så vi "barneforeldre" må prøve å få politikere og bloggere til å profilere oss litt snart. Vi må for all den ikke gå i den samme fella mange av oss gjorde for 4 år siden. Stemmer en rødgrønt stemmer en på politisk og økonomisk vannstyre.

  SvarSlett
 8. Er alle kristne,kristne? En må skille her?

  VIA UT ROMA

  SvarSlett
 9. Dette temaet vekket opp rare meninger gitt. Kristenfolket må få lov til å organisere seg slik de ønsker. Hva er galt med å lede folket i ønsket retning? AP har ødelagt for de kristne de siste 20 årene. Restene av liket svaier og råtner i vinden. Er de kristne blitt helt kuet og tatt fra sin stemme nå? KrF Kan vanskelig sies å representere deres sak.. Kanskje representerer kristenfolket de kristne?
  Uansett, Arbeiderpartiet representerer IKKE arbeiderne i norge i hvertfall..At FrP får de kristnes stemme kan sikkert skremme de som ikke tror (sosialistkommunistene), og det burde det hvis de kristne nå greier å stå sammen om sitt tema; bevare sine verdier (bevare verdier i det hele tatt..)! Jeg mener uansett at FrP er eneste veien å gå for å bli kvitt mangelen på sunn ledelse av dette landet!

  SvarSlett