onsdag 27. juni 2012

Oppsummering - slik sett


Kommentatorenes  terningkast og åpenbare lengsel etter valgkamp, mer  spill mot mål og færre  tversoverpasninger.  Forsøk på fornyelsesskapende regjeringsendringer, Manglende nødvendige regjeringsendringer. 

Jonas Gahr Støre tilbake i stående med  små skittflekker  på knærne.  Marit Arnstad på vei opp, Liv Signe Navarsete for nedadgående. Hvor bliver  SV? Kommer ikke Audun Lysbakken snart opp fra skyggenes dal? Per Olaf Lundteigen gjeng i tunet og tippar korn og vippar strå og hev så fin ein une og ler åt regjering  grå.

Kjetil B. Alstadheim med pris fra Stortingets gartnerlosje for dyrking av underfundigheter. Harald Stanghelle i alle NRK-kanaler. Kristiansen & Strand i fri dressur.
 Vær forsiktig, Kjersti Toppe hva du ser, vær forsiktig, runde Erna, hva du gjør.

Øyeblikkets trender: Høyre større enn Ap – på meningsmålinger og før Ap har startet valgkampen. Høyre mot sentrum og sentrum mot høyre. Alles vel er vårt mål, i vår strategi står det skrevet.  Den partileder som veier sin mat før hun koker den og tenker før hun taler, handler aldri galt. .Erna matcher Jens.

Ap tilbake på nivået før 22.juli. Stø kurs – men mot hva?SV på jakt etter gode saker. Frp langsomt på vei opp av kommunevalgsdalen.  Sp, SV, KrF og V frykter sperregrensen. 

Opposisjonen frykter Stoltenbergs valgkampevner.Flere gjerdesittere på rødgrønn side enn på opposisjonens. De Grønne i langsomt sig fremover, kan bli viktigere i 2017. Venstre i tradisjonell skvis mellom høyre og venstre. Tapte sist på utydelighet i regjeringsspørsmålet,  er nå tydelig: Borgerlig, men helst ikke Frp. Det kan slå negativt ut, galluptilbakegang i den senere tid. 

Usikker faktor: Finankrisen i sør, kommer den nordover – og vil den i tilfelle gi sammen positive utslag for Ap? Slett ikke sikkert med  flertallsregjering etter valget.  KrF også i skvis, mellom modernitet og tradisjonell kristendomsforståelse, presset av dem som mener Frp er mer å stole på i Israels-holdning. Rødt uten evne til å ta fra venstresiden i SV.

En regjering som ikke har lest Håvamål; Makti si må ein mann med vit høvsamt og høveleg bruke. Stortinget – unntatt kontroll og konstitusjonskomiteen - til tider i eksil, både menige opposisjons- og posisjonspolitikere istemmer: All avmakt i denne sal. Dementi: Ryktene om at de har søkt kollektiv arbeidsledighetstrygd, er usanne.

Regjeringskamp mot bønder, akademikere,med lnbg utdannelse og vektere uten,  pensjonister og dess like. I år.  Men neste år er det valg.

Et håpløst, men dyptfølt ønske for det siste året før valget i 2013: Ingen nye allmenne reformer som koster penger. Satsing på de fattige, særlig barn.  Binde landet bedre  og raskere sammen gjennom jernbanenettet.  Mer opptatt av å nødvendig  vedlikehold og restaurering. Klima, klima. Klima. Miljø, miljø, miljø. 

I samråd med Henrik Ibsen:

Jens Stoltenberg: Jeg må arbeide hvis jeg skal bære livet. Alle mine levedager, så lenge jeg kan minnes, har jeg arbeidet, og det har vært min beste og eneste glede

Erna Solberg: Jeg må! Jeg må; så byder meg en stemme i sjelens dyp, - og jeg vil følge den. Kraft eier jeg, og mot til noe bedre, til noe høyere, enn dette liv.

Liv Signe Navarsete: Den dame har ei sans for argumenter.

Audun til Jens : Jeg ser at det liv vi to lever med hinannen, - det er i grunnen ikke noe ekteskap.

Jentetrioen og Knut Arild: Og ekteskapet? Ja, det er et hav av lutter fordring og lutter krav, som lite har med elskov å bestille.

Marit Arnstad: En klok dronning kan virke store ting i landet.

Inga Marte Thorkildsen: En kvinne, en kvinne, - hm, der er ingen som vet hva en kvinne er i stand til!

Trine Skei Grande: Sterke drømme, fagre drømme, kom i flokk som ville svaner, løftet meg på brede vinger.

Per Olaf Lundteigen: Det er farlig å rive et gammelt tårn, en kan selv gå i løpet.

Kristin Halvorsen: Å elske, ofre alt og glemmes, det ble min saga.

Ketil Solvik-Olsen: Det er fra meg fremskrittene må komme, ellers kommer de aldri.

Sigbjørn Johnsen: Ingen gjeld! Aldri låne! Det kommer noe ufritt, og altså også noe uskjønt, over det hjem som grunnes på lån og gjeld.

Regjeringen: Om jeg hamrer eller hamres, - ligefuldt saa skal der jamres

Samferdselspolitikerne om tog:  Tænke det; ønske det; ville det med, - men gøre det! Nej; det skønner vi ikke!

Samferdselspolitikerne om vei:  Ingenting bygget i grunnen. Og ingenting ofret for å bygget noe heller. Ingenting, ingenting - alt sammen

Inge Lønning,  Per Fuggeli og Trond Berg Eriksen: Her må dog iallefall være noen som holder idéens fane høyt.

Finansdepartementet: Fra vårt kontor går aldri noe ut.
Magnhild Meltveit Kleppa: Men når endelig så må være, så kan dog en kvinne erstattes av en annen

Unge VCenstre: Sannhetens og frihetens farligste fiender iblant oss, det er den kompakte majoritet.

Politisk Kor:  (I) Luftslott, - de er så nemme å ty inn i, de. Og nemme å bygge også. (II) Å love er til sist å lyve. (III): H va skal vi med det fremmede ordet idealer når vi har det gode norske løgner?

Ola Nordmann: Tar De taxfrikvoten fra et gjennomsnittsmenneske, tar De lykken fra ham med det samme.

Per-Kristian Foss: Du var eslet til en blinkende knapp på verdensvesten, men hempen glapp.

Frp-gruppa: Norge er et fritt land befolket av ufrie mennesker.

Regjeringen: De siste gjester vi fulgte til grinden; farvelets rester tok nattevinden.

Thorvald og Jens: Er der noen nærmere enn far og sønn?

Velgerne til politikerne: Vær ikke ett i dag, i går, og noe annet om et år. Det som du er, vær fullt og helt, og ikke stykkevis og delt

Ola Nordmann  om klimatrusler: Aldri faller det meg inn å tenke på enden. Øyeblikket nyter jeg.

Sagt om politikk:
Folk tror at SV vil at de skal fryse og spise nedfallsfrukt.  (Audun Lysbakken, leder)

Vi forundres over hvor lett velgerne biter på blank krok. «Stjerna Erna» lyser ikke.. Jens burde stå sterkere enn Erna. (Dagsavisen)

Høyre har masse teflon. Sannsynligvis er det fylt opp et helt basseng i kjelleren på Høyres Hus. Det er der Erna Solberg tar morgenbad. (Kjetil B. Alstadheim, DN)

Venstres leder, Trine Skei Grande, er årets politiske stjerneskudd. Trine tør der Jens tier. Erna Solberg er svakere og mindre tydelig i debattene enn Trine . (Arne Strand, Dagsavisen)

Erna Solbergs Høyre har lagt seg så tett inntil sentrum at Venstre fremstår som en rabiat høyreavviker. (Marie Simonsen, Dagbladet)

Det verste jeg vet er politikere som kamuflerer de valgene de tar. Det bidrar bare til å øke politikerforakten. (Erna Solberg)

Super-Marit skal redde de rødgrønne. (Dagsavisen)
Ryktene sier at Marit Arnstad kan fly og gjøre menn til gråstein bare ved å se på dem (Torbjørn Røe Isaksen, stortingsrepr. H)

Det gjør mer vondt å se at de rødgrønne fører en høyrepolitikk enn at Høyre gjør det. (Merete Furuberg, leder i Småbrukarlaget)

Stoltenberg unner ikke tydeligvis egne påtroppende statsråder å ha sommeren til å forberede seg på ny ansvarsfull gjerning. (Håvard Narum, Aftenposten)

De rødgrønne trenger fornyelse på flere områder. For tiden er det fantasiløshet som preger regjeringssamarbeidet. (VG)

Når Ap forsøker å bli litt mer Høyre og Høyre forsøker å bli litt mer Ap, er faren at vi velgere til slutt ikke ser forskjellen på de to alternativene. (Elisabeth Skarsbø Moen, VG)

Du kan ikke bebreide en mygg for at den suger blod. Du kan ikke bebreide Audun Lysbakken for at han vil øke skatten.Beskrivelse: http://dn.no.feedsportal.com/c/33154/f/538608/s/205d86de/mf.gif (Dagens Næringsliv)

Den største feil en politiker kan gjøre, er å tro at velgerne er rasjonelle og kan regjeres med fornuft. (Thomas Hylland-Eriksen, professor)

Vi trenger et misnøyeparti for dem som hater de økonomiske forskjellene mer enn de etniske. (Mimir Kristjansson, Klassekampen)

Dyrkingen av den opposisjonelle politikks virkelighetsforståelse, var SVs eksistensberettigelse. (Harald Stanghelle, Aftenposten)

Blogglisten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar