tirsdag 3. april 2012

Påskereisen 2012

Jeg ønsker velkommen til nok en påskereise med pc, leksikon, kart, kombinasjonsevne og oppslagsbøker som hjelpemidler (for ikke å snakke om familie og venner). Jeg begynte med denne typer oppgaver i 1993, og har siden holdt det gpende med både Påske- og Julereiser.
De går (med noen lokale spørsmål) i de fire regionavisene Stavangher Aftenblad, Bergens Tidende, Adresseavisen og Fædrelandsvennen. Denne påsken er også Aftenposten koblet på.

Bloggreisene har en slags rød tråd, vi begynner på Vestlandet, drar nordover før vi hopper over Nordsjøen og videre over Atlanterhavet. Litt på kryss og tvers i Nord-Amerika, før sprangene blir lange, sydover, nordover, hjem via Asia og Afrika og det sørlige Norge. God tur!

Bokklubbene er generøse med gratisgaver, de går til tre premier når hele reisen er gjennomført. Svar sendes tbb@online.no innen onsdag 11.april.

1. En dame som bor i en by kjent fra krigshandlingene i 1940, debuterer nå med en romanserie der første bok kommer i over 400.000 eksemplarer. Handlingen er hentet fra gruvemiljøet i den kommunen vi skal til, den er nabokommune til byen og grenser til et naboland. Fra kommunen kommer en nåværende prinsesse som tidligere var artist i en verdenskjent gruppe.

2. Senest i januar var det igjen en alvorlig stans på et anlegg på ei øy like utenfor en norsk by. Hver uke tapes rundt 250 mill.kr. hvis ikke virksomheten er i gang. Under 2.verdenskrig ble folk her tvangsevakuert. Fra byen kommer både en som har spilt i 60 norske filmer, en som gjorde stor karriere som forretningskvinne i USA, og han som synger om bilder fra en annen tid. Hva heter øya?

3. En verdenskjent pris gikk i februar til en med et sterkt forhold til en politiker som vant flertall i nasjonalforsamlingen i tre valg og kommer fra en eldre administrativ enhet (vi har hatt to av samme type i Norge). Vi skal til hovedstaden i denne enheten, den har samme navn som et bilmerke som er brukt av alle norske konger etter 1905. Han som skrev om detektiven med et telegrafisk navn, kommer fra enheten.

4. Det var en nordmann på banen for ett av lagene og en på reservebenken for det andre - begge spillerne har samme fornavn - da et av verdens mest kjente lokaloppgjør ble spilt like før nyttår i denne byen. Her er det religionskonflikt, fattig mot rik, rojalist mot nasjonalist. To dronningskip er bygd her.

5. I slutten av februar spilte det norske landslaget i fotball mot landslaget til et område som har egen regjering og parlament, men som formelt ikke er et land. Noe som i 1972 hendte i en by her, skapte sår som ennå verker, og har fått navn etter en av ukedagene. Det dreier seg både om politikk og religion. Til en melodi som bærer byens navn, er det laget mange titalls tekster, en av dem er innspilt både av Jim Reeves og Johnny Cash, og brukes ofte ved begravelser. Hva heter byen?

6. Denne byen er verdens nest største i sin språkgruppe. To norske brødre rodde her til OL-gull. Et band stiftet i nabolandet har byens navn ,og har besøkt Norge flere ganger, senest Bergen i mai. Herfra kommer han med den dype stemmen som opptrådte på et norsk museum under en jazzfestival.

7. En film fra 1987 fikk i 2010 en fortsettelse, med samme regissør, samme hovedrolleinnehaver, samme tematikk (bl.a. grådighet) og navnet på samme geografiske område i tittelen. Dette området er blitt et symbol på en samfunnsvirksomhet, og ga i fjor høst navn til en protestbevegelse mot én prosent med stor innflytelse. Stadig flere nordmenn drar på ferie til byen der området ligger.

8. Et av de store slagene som representerte et vendepunkt i en borgerkrig, ble utkjempet her, og det ble holdt en stor tale med få ord. Byen ligger i en stat grunnlagt av en kveker med et skriftproduserende navn, og i staten er det en klokke som er berømt fordi den ble brukt ved en viktig begivenhet, som igjen var en viktig bakgrunn for noe tilsvarende som skjedde i Norge 38 år senere

9. I denne delstaten startet en viktig elefantprosess tidligere i år. Syv av medlemmene i et kjent heavy metal-band som forandrer ansiktsutseende når de spiller, kommer fra staten, Det gjør også han som en gang ble loset hjem av den beste rytter, skytter og stifinner, han som spurte og telte, og han med sounden som forsvant over Kanalen.

10. I dette området kunne vi samle han som var både Robin Hood og musketer og tyv i Bagdad, han som hadde skutt 21 og ville ha en sheriff som nr.22, profeten og statsgrunnleggeren, og presidentkandidaten som satt over 5 år i krigsfangenskap – og alle fire ville kunne si at de var i sin hjemstat. Hva heter området?

11. Den kjente nykommeren er i baksetet i natt, og har laget en låt med månedsnavn, inspirert av en annen låt om en plass i Oslo. Artistnavnet har han felles med en delstat som bare grenser til ett land. Denne delstaten vi skal til, har få innbyggere og stort areal.

12 I november vant en representant fra dette landet en verdenskonkurranse i en genre der landet har vunnet flere ganger enn noen andre. Landet har en meget markant og internasjonalt kjent president som har vært i embetet i over 13 år, til høsten stiller han opp igjen ved valget. Her er verdens høyeste engel i sitt slag.

13. Hun er 24 år gammel, har toppet en kjent hitliste for singler et tosifret antall ganger, og rundt 50 millioner har lastet ned hennes musikk. Hun kommer fra denne
selvstendige samveldeøystaten, med under 300.000 innbyggere og en svært høy levestandard. En artist fra samme øy med mindre salg og lengre ben, besøkte Bergen i fjor.

14. En av historiens aller mest suksessrike norske emigranter reiste ut som fattig unggutt, ble gift inn i to av et lands mest kjente familier, og ble en stor forretningsmann. Han hjalp mange nordmenn – ikke minst var det hans bidrag som muliggjorde en stor norsk ekspedisjon. For dette fikk han et fjell mer enn 1000 meter høyere enn Galdhøpiggen oppkalt etter seg, i et område oppkalt etter en annen norsk innbygger. Hva heter fjellet?

15. Vi skal til et område som er omtrent like stort som Europa. Det har fått økt selvstendighet de siste 15 årene. Her er fem store øygrupper, og i en av dem endte en berømt ferd som var inspirert av at ekspedisjonslederen før 2.verdenskrig jaktet på paradiset og bodde ett år på den sydligste øya i en av de andre øygruppene. Øya har gitt navn til en av bøkene hans – hva heter den?

16. Da innbyggerne i dette øylandet la seg en torsdag like før nyttår, våknet de etter en natts søvn på lørdag. Landet har vært selvstendig i 50 år, og flagget er rødt og blått med noen stjerner. I sørøst ligger et selvstyrt territorium med samme «etternavn» som det landet vi skal frem til.

17. Like før jul kom nærmere 100 nordmenn til denne provinshovedstaden. Flere hundre nordmenn vært på stedet de siste årene, som en del av en stor internasjonal innsats med risikofaktor. Byen ligger 40 mil fra hovedstaden i landet, og ligger nær grensen til et totalitært naboland der Statoil har hatt et kontor, men ikke operativ virksomhet.

18. Dette er et av verdens mest strategiske områder, hver dag passerer her store mengder viktig råstoff. Et land har truet med å stanse trafikken fordi andre land har truet med sanksjoner mot landets viktigste eksportvare, men det er et tredje land som er sterkest og har markert klarest at hindring av trafikk ikke vil bli godtatt. Området har navn etter en liten øy ca. 3 km fra kysten.

19. Religiøs tvang har skapt en konflikt mellom storsamfunnet og ultraortodokse krefter. Denne vel 60 år gamle byen ligger 30 km vest for en by som historisk har stor betydning for tre sentrale religioner. De ultraortodokse praktiserer streng kleskode og kvinnetrakassering i byen.

20. For 50 år siden kom en prisbelønt film med en rekke mannlige stjerner. Filmen ble delvis spilt inn i et egenartet landskap som ligger 30 km fra en ferieby dit det går fly fra Norge. Langs en 3-4 mil kystlinje ligger fire stater. Landskapet vi skal til, er en av de to store turistattraksjonene i en strategisk beliggende stat som er lite berørt av revolusjonstendenser .

21. I februar var det valg på ny president i dette landet, den gamle ga seg etter over 30 år. Landet ligger på en halvøy med et hav på den en siden og en bukt på den andre. En bortført nordmann ble satt fri i januar. En tidligere norsk statsminister har engasjert seg i forbindelse med beskyldninger mot en av landet innbyggere for et drap på en norsk student .

22. Et team som i mai i fjor drepte en kjent terrorist, befridde i januar to personer som i fjor høst ble kidnappet og tatt som gisler i den regionhovedstaden vi skal til. Byen ligger i et land på en halvøy, og grenser til en gulf og et hav. De reddede ble fløyet til et naboland der teamets hjemland har sin eneste base i den del av verdensdelen.

23. Hun vant i fjor, i år mistet hun sin far. Han ble begravet i hjemlandet. En fredsprisvinner som plantet trær fra landet vi skal frem til, døde i fjor høst.

24. Det som skulle vært en fredelig fotballkamp i denne havnebyen i februar, ble en tragedie der over 7o døde. Den ble grunnlagt i forbindelse med et over 150 år gammelt viktig samferdselsprosjekt.

25. I denne byen ble norsk hjelpemannskap nektet adgang til et spesielt område. En nordmann kjent fra fredsprisdebatt, tok saken. Byen ligger ved et vannområde som noen tror ble skapt ved en hendelse relatert til en beretning i 1.Mosebok.

26. Et kapell oppkalt etter en svært kjent norsk konge ble i fjor avduket i denne byen, der en norsk prinsesse døde . For noen tiår siden ble det her reist en statue av henne som det finnes en kopi av i en norsk by. Hennes mektig far var konge i Norge i over 45 år, skapte fred i landet og ekspanderte utenlands.

27. Vi skal til et urfolksområde som ligger i to land. Den delen som er mest omtalt, er en selvstyrt region i et av landene. Den har et rødt, grønt og hvitt flagg. En hellig by her ble nesten totalt ødelagt av et bombeangrep som fikk et kjent kunstnerisk uttrykk. I en region i området arrangeres det hvert år et særdeles spesielt løp som dyrevernere reagerer på. En by i det andre landet er særlig kjent for sin skinke. Hva heter området?

28. Mange nordmenn har gått på et college i USA startet av norske immigranter. I januar var det en skipskatastrofe på et skip med college-navnet. Ulykken skjedde ved den øya vi skal til. Den ligger utenfor kysten til et vakkert landskap som årlig besøkes av mange turister. Hva heter øya?

29. Flagget til en meget liten stat har en form som bare deles av ett annet land. Norges diplomatiske representasjon i staten ivaretas av vår ambassade i det andre landet. Den største bygningen er verdenskjent. Statslederen er eneveldig og velges av en gruppe som er utpekt av statslederen.

30. Det som noen vil kalle en spesiell «bølge» har rammet denne byen det siste året. Her vokste han opp som har spilt i kjente klubber i tre europeiske land. Byen er et endepunkt for en lang bro, og den lå noen år i et annet land.

31. En krimforfatter har skrevet flere bøker med natur og atmosfære fra denne øya. En 6 km lang bro går til en by der tre land ble samlet under en dronning. Øya grenser til et landskap der hun kom fra som skrev et leserbrev som kanskje utløste et regjeringsskifte. Et område på øya står på verdensarvlisten til Unesco.

32. Det er snart 200 år siden det i ei bygd og administrasjonssenter ble gjort en oppdagelse som en svenske ga navn etter verdens ytterkant, og som senere har fått en nasjonalt betegnelse. En del av bygdas navn er det samme som et husdyr. Bygda vi skal frem til, ligger i en kommune der han bor, ridderen og tradisjonsivaretakeren som har et etternavn som er det samme som en viktig del av det instrumentet han er en mester i å bruke. Kommunen har fått pris for et svært godt arbeid med landskap. Fylket kommunen ligger i, grenser til fem andre fylker.

33. FN, Ford og den eneveldige og meget rike styreren av et svært lite land har alle kjøpt et norsk produkt som har fått en nasjonal betegnelse, og som ofte selges under et navn som både kan være en geografisk halvøy med 5 ganger så stort areal som Norges hovedland og en snill og populært dyrerase. Men det egentlige navnet forteller hvilken kommune vi skal frem tid. Her var det at Knut og Nina dyrket revolusjonen og ble filmatisert.

34. Neste år skal det avgjøres om et funn for over 100 år siden på denne gården skal inn på en prestisjefylt UNESCO-liste. Et brødrepar som er i verdenseliten i lange løp, kommer fra en klubb med samme navnet. Det har også et oljefelt.

35. Fordi noe nytt kjørte altfor fort, skjedde det i februar en ulykke ved dette tettstedet. Navnet uttrykker noe som et lokalsamfunn ofte får etter at et gudshus er brent ned. På stedet bor en kraftig brannmann som har deltatt i fire olympiske leker, med sølv i en og gull i de to siste (han satser også for London)

36. En rodelkjører gjør det. En fisker fra Nordvestlandet er drivkraft i det. En tidligere kommune som omsluttet en annen kommune, het det. En festning begynner med det. Og navnet er…?

37. Artisten som i februar fikk stort stipend, kommer fra denne kommunen. Herfra kommer også far og datter med tilsammen 2 OL-gull og 6 VM-gull. Hun som hadde en norgesrekord som sto i 41 år, begynte i en klubb i kommunen. De fire søstrene som sang seg inn i manges hjerter, vokste opp her. Mest kjent er kommunen for en verdenskjent merkevare, her begynte produksjonen for snart 150 år siden .

38. På dette stedet ble det laget kunsthåndverk i verdensklasse på 1700-tallet. Stedet ligger i en by som måtte bytte navn fordi det var for likt en by som i dag har et lag i eliteserien. En av de store som skrev om et jernteppes fall, vokste opp i byen. Han døde i det som en gang var Norges minste by, der døde også dikteren som vokste opp i et område nær stedet vil skal til. Sanger kalte ham hjem.

39. En artist fra denne kommunen vil ikke være gubbe, burde vært nominert i to kategorier, men fikk i januar prisen i en tredje. I februar fikk en han en pris oppkalt etter ham med fuglen i lampa. En gruppe herfra har fått både gull og platina. Over fjellet hit går en fire mil lang sykkelvei med navn etter en kjent slått og et svært kjent dikt om bl.a. knivbruk. En utgave av slåtten var i mange år kjenningsmelodien til et populært pop-program i radio.

40. En norsk korsfarer ble i kamp med arabere skadet på en måte som ga ham et kroppslig lyte som ble hans tilnavn. Han var formynder til en konge som også hadde navn etter et kroppslig lyte, og han var far til en som var norsk konge i 23 år. I forbindelse med kroningen bygde han på denne øya en av de aller første institusjoner i sitt slag i Norge. I dag er den en turistattraksjon. For vel 100 år siden ble en meget gammel båt funnet på øya, den ble rekonstruert for seks år siden.Blogglisten

47 kommentarer:

 1. Leser visst Aftenposten du også :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jeg som har laget oppgavene i Aftenposten

   Slett
  2. Hei, Thor Bjarne!

   Hele familien storkoste seg med fjorårets Påskereise, er dette noe du gjentar i år, f.eks i Aftenposten?

   Slett
 2. Her i Trøndelag er været helt forferdelig om dagen. Hva er vel da bedre å ordne med kakao og nybakte scones, og kose seg med "påskereisen 2012"? Hele familien deltar og akkurat nå står vi litt fast i de forente arabiske emirater! Herlige oppgaver som alltid ;-) God påske fra oss!

  SvarSlett
 3. Det må da vel være en feil i 38? Eller vokste han opp i nabokommunen til der han var født?

  SvarSlett
 4. Forfatteren X vokste opp i A. Han døde i B, det gjorde også dikteren Y, som var født i et område nær stedet vi skal frem til (og det stedet vi skal frem til ligger i A

  SvarSlett
  Svar
  1. Det rødda opp i et rotete hue (eller rotat hau) :-)

   Slett
  2. Jeg fant både X og Y og A og B, men mener det blir feil når du sier "i nærheten av A". Y vokste opp i utkanten av et annet sted (ikke så langt unna, men en annen kommune) Du er vanligvis veldig presis i dine formuleringer, så her ble jeg overrasket. Og svaret mitt blir følgelig feil :)

   Slett
 5. Jeg leter etter Påskereisen på aftenposten.no, men kan ikke finne den.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det betyr antagelig at redaksjonen ikke har lagt den ut

   Slett
 6. Det var dumt. OK, takk.

  SvarSlett
 7. Spørsmål 30: Er "noen år" et solid understatement?
  - R

  SvarSlett
 8. Når vi går bakover i historien, ser jeg stort på det

  SvarSlett
 9. Vi strever fælt med nr.25.Det er så mange ting som kan stemme med flere byer.Kan jeg spørre om dette er noe som har skjedd det siste året ?

  SvarSlett
 10. Du er ikke alene om å streve med nr. 25. Her har vi greid alle, men det spørsmålet har vi holdt på med siden i går. De av våre venner som pleier å løse jule- og påskereisene, sier det samme...

  SvarSlett
 11. les 1.Mosebok og bruk nettet. Spørsmålene handler ofte om noe aktuelt. Lykke til, men det spørs om dere ikke mangler en i kretsen av de mange som ville ta dette på nesten strak arm

  SvarSlett
 12. I oppgave 10 mener jeg at det er to mulige løsninger? Det ene svaret mitt er et mindre (rundt) område, som er en del av et større område.

  SvarSlett
 13. Har du de to viktige ordene er det greit nok, da har du vist at du vet hvor vi skal

  SvarSlett
 14. Takk for flotte og lærerike oppgaver - som setter alle de voksne i familien på prøve.

  Har et spm. til nr 10: Kan du si om det er snakk om et geografisk område/stat, eller kun et "fantasi/begreps-"land? Vi har etter mye slit kommet fram til de personene det er snakk om (tror vi...) men ser ikke noe geografisk knytningspunkt mellom dem...

  SvarSlett
 15. Lurer på om du ikkje har vore snau når du i spm.20 oppgir avstanden til 30km. Er det ikkje bortimot dobbelt så langt

  SvarSlett
 16. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 17. Takker så mye for påskereisen.Det er ett "slit" å løse oppgavene - og en kan rive seg i håret mer enn en gang MEN når en finner hintene du har gitt oss og alt stemmer ..ja da er det bare glede og stolthet.Gleder meg alt til julereisen :-)))

  SvarSlett
 18. Svar
  1. Når fristen i de fem avisene er utløpt og de bringer fasiten, jeg vil ikke ligge i forkant

   Slett
 19. Nå har vi revet oss i håret over spørsmål 25 siden fredag, uten å bli noe klokere :) Ser at noen av spørsmålene har litt annerledes formuleringer/hint i andre aviser, er det tilfellet for spørsmål 25 også noe sted? Det er vel lov å håpe ;)

  SvarSlett
 20. Veldig spennende oppgaver, men klarer ikke å bli enig med meg selv på nr 17.

  I midt hode kan det være to steder.

  Antallet personer stemmer bra med det ene stedet men tidspunktet stemmer ikke. Tidspunktet stemmer bedre med det andre andre stedet. De geografiske beskrivelsene kan stemme med begge, men stemmer best med en av de

  SvarSlett
 21. De fleste har endt på samme sted

  SvarSlett
 22. Sukk. Måtte gi opp nr 25, så da ble det ikke innsending denne gangen. Spent på svaret på den.

  SvarSlett
 23. Hei,
  Jeg takker for en fin konkurranse, men jeg synes det er beklagelig at du gir ledende svar på spørsmål fra leserne før fristen er gått ut - f.eks. ditt svar vedrørene spm. 20 om avstanden på 30 km er et tydelig hint om at en annen by som ble grunnlagt for 60 år siden, er feil svar. Dermed gjør du det lettere for de leserne som tilfeldigvis leste ditt svar, enn for oss som ikke leste det. (Selv fant jeg likevel det rette svaret!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig ned deg ang. ledende svar på spørsmål fra leserne. Hvis jeg hadde lest dette før jeg sendte inn ville jeg hatt riktig svar i nr 38. Det var ingen problemer å finne alle stedsnavn og personer, men stedet vi skulle frem til var ikke klart nok i oppgaven - etter min mening.

   Slett
 24. Du blander vel kanskje med spørsmål nr. 19 nå? Det var i det spørsmålet det var snakk om en 60 år gammel by.

  Spørsmål 20 omhandler et område, og i følge Wikipedia så kan det tyde på en avstand på 60 km og ikke 30 km.

  SvarSlett
 25. Hvis vi skulle være pirkete, er det en feil i 38 - det var ingen _by_ som bytta navn. Bystatusen tok denne byen langt seinere enn navneskiftet.

  SvarSlett
 26. En annen pirkefeil:
  Mount Don Pedro ligger IKKE i Dronning Mauds Land. Det ligger i Queen Maud Mountains - ganske langt fra Dronning Mauds Land - kanskje så mye som 3000km fra

  SvarSlett
 27. Min kommentar om Mount Don Pedro gjelder fasiten i Fædrelandsvennen som viser til at Dronning Mauds Land er et av hintene. Fasiten er feil. Oppgaven er rikitg den, men da med hintet Dronning Maud fjellene

  SvarSlett
 28. Mount Don Pedro, fjell i Dronning Maud Land mellom Axel Heiberg og Cooper Glaciers (3,765 m) oppkalt av Roald Amundsen 1911. (Norsk Polarhistorie)

  SvarSlett
 29. Det var litt rart at fasiten blir oppgitt i ei avis (Fædrelandsvennen) før innsendingsfristen er ute i ei anna (Aftenbladet oppgitt frist 18.april)

  SvarSlett
 30. Det er ikkje bare rart, men heilt galt. Fristen i Fædrelandsvennen har aldri vore så tidleg som 2. påskedag. Og det burde vore avtala på førehand at ingen gjekk ut med fasiten før alle fristar var ute. Så neste gong bør Fevennen ikkje få lov å ha reisen !

  SvarSlett
 31. Bore, dine kilder er ikke riktig:
  "Mount Don Pedro, fjell i Dronning Maud Land mellom Axel Heiberg og Cooper Glaciers (3,765 m) oppkalt av Roald Amundsen 1911. (Norsk Polarhistorie)"

  Dette stemmer ikke med følgende kilder:

  http://geonames.usgs.gov/pls/gnispublic/f?p=gnispq:5:4324644317233553::NO::P5_ANTAR_ID:3980

  http://data.aad.gov.au/aadc/gaz/scar/display_name.cfm?gaz_id=124437

  A massive, largely ice-covered, gabled mountain (3,765 m), surmounting the divide between the heads of Axel Heiberg and Cooper Glaciers, in the Queen Maud Mountains. Discovered in 1911 by Roald Amundsen, who named it for one of the expedition's chief supporters who lived in Buenos Aires.

  Plasseringen geografisk
  Latitude: 85° 32' 00.0" S -85.533°
  Longitude: 165° 47' 00.0" W -165.78

  Stemmer ikke med Dronning Mauds Land:
  Latitude: 72° 30' 00.0" S -72.500°
  Longitude: 12° 00' 00.0" E 12.000°

  Men stemmer med Queen Maud Mountains:
  Latitude: 86° 00' 00.0" S -86.000°
  Longitude: 160° 00' 00.0" W-160.000°

  Om du ser på kartet på kilden over (SCAR), er områdene langt fra hverandre - faktisk på hver sin side av sørpolen

  SvarSlett
 32. Man kan jo også se på opplysningen om at det var Roald Amundsen som ga navnet.

  Hvis vi tar utgangspunkt i et kart over Antarktis der Chile er øverst, har vi Dronning Maud(s) Land øverst, mens Amundsens rute gikk nedenfra og oppover.

  SvarSlett
 33. Har ikke funnet løsningen i Aftenposten el på Aftenposten.no ennå. Noe jeg har oversett?

  SvarSlett
 34. Hi there everyone, it's my first pay a quick visit at this web site, and article is really fruitful for me, keep up posting such articles or reviews.
  Visit my page : english soccer transfer news

  SvarSlett
 35. That is a good tip especially to those fresh to the blogosphere.

  Brief but very precise info… Thank you for sharing this one.

  A must read post!
  Here is my web page : bbc football transfer rumours

  SvarSlett
 36. Wow that was odd. I just wrote an really long comment but after I clicked submit my comment didn't show up. Grrrr... well I'm not
  writing all that over again. Anyway, just wanted to say superb blog!
  Also visit my web page pizza games for preschoolers

  SvarSlett