søndag 4. september 2011

B-gjengens plan B

SV har satt i gang sin annonserte plan B, surstofftilførsel tilsatt endret kontantstøtte og færre prøver og rapporter i skolen med sikte på å øke energien frem til valget, brakt ut til velgerne via en gammel/forurensende?) rockebuss. Plan B er utarbeidet av B-gjengen, som første gang opptrådte i historien «Museumsvakten» ( museumsvokterne er en betegnelse på dem som i SV som i praktisk politikk vil forandre minst). B-gjengen har gjennomført en rekke forsøk på å stjele verdiene fra finansministerens pengebinge. I nyere tid opptrer vanligvis bare tre av bandens medlemmer (Kristin, Audun og Bård) , men de er opprinnelig en stor bande hvor alle er i slekt (se 68-ere) Til tider opptrer også «Bestefar Stein» og «Bestemor Berit».
B-gjengens største nemesis i Oslo var A-gjengen. (Wikipedia)

Angående rundskriv, forskrifter, lovendringer mv. innen skolesektoren som har blitt innført siden den rødgrønne regjeringen tok over i 2005, se stortingsreferat , ta med matpakke.

Undersøkelse: 9 av 10 lærere mener det er blitt mer byråkrati i skolen de siste årene, med Kristin Halvorsen som Kunnskapsminister.

Fordel KrF: "Motstand mot kontantstøtten har aldri vært noen vinnersak for SV. Derimot er det en utmerket sak for KrF, som nå har fått servert en gavepakke". (Svein Tore Marthinsen, valganalytiker)

Samferdsel: Kan det være Hallgeir Langeland som har kommet på ideen om å bruke buss mens han venter på lyntog? «De’ e sjynt å kjøra buss, fins ikkje herlegare skyss» er er en tradisjonell Stavanger-sang skrevet av Andreas Jacobsen, også kjent som «Ajax». Sangen ble reddet fra glemselen av August Mauritzen på albumet «Me komme seint, men me komme godt».

Lærernes engasjement svekkes av økt tidsbruk og papirarbeid, mange nye pålegg og reformer og oppgaver, aktivitetsmålinger og evalueringer. Tillit er erstattet av kontroll. Se min blogg "Momo, Kairos og tidstyvene"

Min konklusjon: Utmerket forslag om færre rapporter og prøver. Positiv effekt.
Endringene i kontantstøtten vil glede mest de som ikke hadde tenkt å være hjemme det 3.året og de som allerede stemmer SV, mens mange Sp-velgere i bygdene, mange innvandrere og de som hadde gledet seg å få uttelling også for et 3.år hjemme ikke applauderer. Høyst usikker effekt.
Om SV vinner ett prosentpoeng fra Ap, vil det neppe være til skade for miljøarbeid og klimapolitikk i norske kommuner.

Og stadig har vi mandag, tirsdag, onsdag og torsdag igjen til nye lekkasjer og utspill (fredag har avisene tidlig deadline og fjernynskanalene vil ha mye stoff klart)

Blogglisten

1 kommentar:

  1. BlueHost is ultimately one of the best hosting company with plans for all of your hosting needs.

    SvarSlett