torsdag 10. september 2015

Tre dager igjen

Gjennomsnitt siste seks målinger: R 2,3 SV 4,1 MDG 5,5 Ap 32,1 Sp 7,1 V 5,5 KrF 5,3 H 24,5 Frp 10,2
Prognose pollofpolls (2011); R 1,8 (+0,3) SV 3,7 (-0,4) Ap 33,2 (+1,5) Sp 7,4 (+0,7) MDG 4,2 (+3,3)  V 5,4 (-0,9)  KrF 5,6 (-) H 23,4 (-4,6) Frp 11,3 (-0,1)
Oslo: Ap -2, H -5, KrF +1, R +1 MDG +5
Narvik: Ap -3, H +1, Frp -1, SV +2, V -1, MDG +2
Bodø: Ap -2, H +4, Frp -4,  MDG +2
Alstahaug: Ap +3, H -2, Frp -1, Sp +1, V -1
Os, Hordaland; Ap +1, H -1, KrF -1, MDG +2, Andre -1
Vefsn: Ap -6, Frp -1, Sp -1, KrF -1, Andre +3
Sørreisa: Ap +1, SV +1, Sp -1, KrF -1
Bergen: Ap +4, Frp +1, H -9, KrF +1, V -1, SV +2, Sp +1 , R -1, MFG +3, Andre -1
Vestre Toten: Ap -2, Frp +1, Sp -1, KrF -1, V +1, MDG +1, R +1
Vestvågøy: Ap -1, H -4, Frp +1, SV +1, KrF +1
Vågan: Ap -4, H -4, Sp -1, V +1, R +2
Lørenskog: Ap -3, Frp +2, SV -1, Sp +1, KrF -1, MDG +2
Løten: Ap -1, Frp -1, Sp +2, KrF -1, MDG +1
Hemnes: Ap -1, H +1, Frp -1, Sp -4 (?), MDG +1
Vestre Slidre: Ap -1, Sp -2,  MDG +2, Andre -3
Nome: Ap +1, H -1, Frp +1, KrF -1
Nordre Land: Ap -4, Frp -2, SV +1, SP +6, KrF -1
Tysvær: Ap +3, H -3, V -1, Andre +1
Oppland  fylkesting: Frp n-1, SV -1, MDG +2
Østre Toten: Asp +2, H +2, Frp +1, Sp -5, V -1, MDG +1,
Gjøvik: Ap -3, H -2, Frp +1, SV +1|, Sp +2, KrF +1
Sør-Aurdal: Ap -2, H +1, Frp -1, Sp +3, Andre -2
Drammen: Ap +1, H -9, Frp +4, SV +1, MDG +2, Andre +1 (VG/InFact)
Drammen: Ap +1, H -5, Frp +1, SV +1, V -1, MDG +3 (Høyre/Norfakta)
Finnmark fylkesting: Ap +1, H -1, Frp +1, MDG +1, R -2

 «Prestepartiet»
Disse dagene avslutter presten Tom Sverre Tomren og en haug frivillige valgkampinnspurten for Miljøpartiet De Grønne. Flere kirkelige fulgte etter hvert Tomren inn i MDG. Ja, i Hordaland snakker man litt muntert om at MDG er blitt prestepartiet. Presten Marianne Bergsjø Gammelsæter satt  åtte år i Fjell kommunestyre for KrF. Hun brøt med KrF fordi hun opplevde partiet som ensidig opptatt av Israel-spørsmålet, også lokalt. I tillegg var kursen litt for blå – og engasjementet kristelig smalt.- Teologisk harmonerer skapelsesteologi med partiets politikk, sier hun  (Vårt Land)

Sprøtt
Invasjonen fra planeten De Grønne er allerede godt i gang, og vi skal alle bli små, grønne menn og kvinner og barn og bikkjer og sjeler og ånder, og hva nå disse mer alternativt orienterte i Grønn-bevegelsen tror finnes mellom himmel og jord.
De Grønne er et sprøtt parti, men det som skjer med klimaet er også rimelig sprøtt. De andre partiene må anerkjenne hvilke miljøutfordringer vi står overfor og utvikle en tydelig og troverdig politikk for å begrense klimagassutslippene – løsningen handler om bindende
Hans Petter Sjøli, VG

Lest og sett
Grunnlagstallene viser at MDG mobiliserer en forholdsvis stor andel av velgerne som ikke stemte i 2013. Den gjengen der er jeg litt usikker på om stiller på valgdagen eller ikke,
Thore Gaard Olaussen, Respons

Byråd skaper ryddigere forhold i hvem som har ansvar for ulike politiske beslutninger igjennom en byrådsmodell. Det skaper en annen form for opposisjon og posisjon, og det bidrar til at demokratiet blir sterkere. Og demokrati bør vi ikke sette en pengepris på, det bør vi sette pris på, for det er grunnlaget for vårt samfunn
Erna Solberg. statsminister, til NRK.

TV 2s politiske kommentator Aslak Eriksrud mener Aps leder Jonas Gahr Støre har snakket seg i form i løpet av valgkampen, men har et godt stykke igjen.
Fire av ti listetopper for Miljøpartiet de grønne har tidligere stemt på SV. Nesten like mange har stemt på Venstre (DN)

 Landet valgrundt
Ut av siste sving leder de rødgrønne i hovedstaden. Men særlig MDG kan sprekke. Ap kan miste litt av piffen. Høyre kan ha mer å gå på i jakten på usikre velgere.
Thomas Boe Hornburg, Aftenposten

I forrige uke var valgboden til Høyre i Bergen prydet med flere plakater av Trude Drevland. Onsdag var alle fjernet.  VG
Takk for åtte år i bystyret: Den minste fjert måtte vedtas før den slapp ut.
Læringskurven i lokalpolitisk virkelighet ble bratt, kuttlista skarp og veien til Robeklista meget kort.
Ann-Tove Dalhaug,H, Narvik

Flott at Oslo Høyre kjemper til siste slutt mot eiendomsskatten, som har lagt høyrestyrte Stavanger og Bergen øde.
Sven Egil Omdal, twitter

I et innlegg som ble publisert på Facebook-gruppen til Stovner Frp tidligere i uken, gikk lokallaget hardt ut mot innvandrere som ikke lærer barna sine norsk. En av kommentarene lød slik:  «Et innlegg med 16 feil bør fjernes. Dårlig norsk»
Terje Søviknes (Frp) dominerer fortsatt i Os, viser ny måling. Men han kan miste flertallet sammen med Høyre. (BT)

Frps Per Sandberg og kona Line Miriam Sandberg har brukt et ulovlig selskap til å vaske huset i over ett år. Jeg har ikke gjort noe galt, da det ikke er ulovlig å kjøpe denne tjenesten, sier Line Miriam Sandberg. Det er helt forkastelig at Sandberg ikke har sjekket og benyttet et godkjent selskap, sier Erna Hagensen, forbundsleder i Norsk Arbeidsmandsforbund (Dagbladet)
Jeg er selv hundeeier, og jeg er helt sikker på at min hund ville stemt Venstre.
Margrethe Prahl Reusch, Skedsmo

Kulturspørsmåla er ikkje blitt løfta høgt nok av lokalpolitikarane.. eit døme er 52-punktsplanen som Stav­anger Høgre la fram i sommar. Ei ­imponerande mengde punkt, men ingen av dei handla om kultur. «Vi begrenset oss til 52 punkter, og fikk ikke med alt,» seier John Peer Herne til avisa. Dermed har Stavanger Høgre­ indirekte fortalt oss kvar dei meiner kulturen står i samfunnsdebatten: På 53. plass, eller­ lågare.
Alf Kjetil Walgermo, Vårt Land

Olav Harald Ulstein skapte seerstorm i «Farmen» i fjor høst, Da var han varaordfører, nå vil han bli ordfører for Frp i Sykkylven. Den sittende ordfører   mente Ulstein var dårlig reklame for bygda, og kalte ham til slutt inn på teppet. (TV2)

 Det er tydelig at et stort flertall Oslos befolkning, med god hjelp av mediene, synes det greit at byen segregeres og at vår frihetsbaserte kultur erstattes av religiøs dogmatisme.
Christian Tybring-Gjedde, stortingsrepr. Frp

Valgkampinnspurt. Jeg er klar til å kysse alle typer dyr, unntatt brunsnegler.
Torbjørn Røe Isaksen, statsråd, H

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Blogglisten

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar