tirsdag 4. august 2015

Sakset uke 31


Juks
I artikkelen «Klagemuren» er flere beskrivelser og sitater tilsynelatnde innhentet av DNs reporter i virkeligheten hentet fra en artikkel i magasinet The New Yorker. Vi beklager det inntrufne.
Amund Djuve, sjefred. Dagens Næringsliv

Juks gjør alvorlig skade på medienes omdømme og den offentlige samtalen, selv om det skjer sjelden. Fusk er først og fremst et produkt av latskap, forfengelighet, svak etikk og anledning.
Helge Øgrim, redaktør i «Journalisten»
Øgrim har bedre kjennskap til svindel enn han selv innrømmer. Det finnes oppsiktsvekkende mange sammenfall mellom en graveartikkel i The Atlantic fra 2002 og en artikkel som Øgrim publiserte i Dagbladet like etterpå.
Kjetil Rollness i VG
Det Rolness avslører er en god parallell til flere av eksemplene på frekk og faglig uforsvarlig bruk av andres arbeid. Det ommer nok mer, om meg og andre
Helge Øgrim
Det mest oppmuntrende er at sosiale medier er blitt en vaktbikkje.
Gunnar Stavrum, Nettavisen
Påfallende mange av dem som er tatt for å ta for lett på de etiske kravene, er ungeog ambisiøse menn.
Agnes Moxnes, NRK
Det er mer alvorlig at deler av media har valgt å snu ryggen til gravende journalistikk til fordel for kjendisstoff og livsstilstoff.
Tore Hansen i NRK-Ytring
Nettet har en kollektiv hukommelse som gjør det vanskeligere å komme seg unna sine synder.
Jan Thoresen, redaktør
Det var mer juks før.
Elsebeth Frey, førstelektor

I alle norske redaksjoner klør redaktørene seg i hodet og stiller seg det samme spørsmålet: Hvorfor skal leserne velge oss? Svaret er troverdighet.
Joacim Lund, Aftenposten
Jeg tror publikums tillit øker hvis pressen oftere tar selvkritikk, innrømmer feil og beklager.
Jon Wessel Aas, advokar

Personvernet
Spørsmålet flere nå stiller er om det er mulig å forebygge terror, dataangrep og andre uforutsette hendelser uten å samle inn og lagre enda mer informasjon om norske borgere.-Jeg kan ikke se at personvern er nevnt overhodet.
Eva Jarbekk, advokat, leder for personvernnemnda.

Utvalget skal veie kostnadene av sikkerhetstiltak opp mot risiko. Myndighetene vil fortsette å presse på for å få tilgang til stadig mer informasjon om oss.  Arbeidet med den nye loven vil bli avgjørende for balansegangen mellom sikkerhet og personvern. Det handler om den grunnleggende tilliten i samfunnet.
Torgeir Waterhouse, direktør, IKT Norge

Debatten om avveining mellom personvern og sikkerhet vil bli stadig viktigere. Vi må kunne diskutere det uten å gå i skyttergravene med en gang. Jeg håper vi kan unngå en debatt som ligner diskusjonen om datalagringsdirektivet.
Anders Werp, stortingsrepr. H, Buskerud

Konsekvensen av en juridisk velsignelse til myndighetenes innblanding i pressens kildemateriale, er urovekkende. Fremgangsmåten bryter med prinsippet om kildevern, og den kan bidra til at mange potensielle kilder unnlater å ta kontakt med norske medier, eller lar være å komme i kontakt med viktige prinsipper av allmenn interesse. 
Norsk Redaktørforening

Pressen spiller en avgjørende rolle i å avdekke og dokumentere hvilke holdninger som rører seg der ute. Med sin konfiskering av Rolfsens materiale har PST gjort denne jobben vanskeligere. Dersom det hindrer en god samfunnsdialog om for eksempel ekstrem islam, kan de ha gjort seg selv en bjørnetjeneste.
Klassekampen

Varsleren/ kilde fungerer som en sikkerhetsventil som tettes igjen hvis kildejakr fører med seg en redsel for at medienes kilder og upublisert materiale ender i politiets hender. Derfor er det kildevernets samfunnsmessige betydning som er satt i spill av overivrige overvåkere.
Harald Stanghelle, Aftenposten

Utøya

Utøya-minnesmerket i Hole med sin tilbaketrukne plassering kan bli et sted for ro og ettertanke.
Prosjektbeskrivelsen

Jonas Dahlbergs foreslåtte minnested Memory Wound vis-à-vis Utøya er betydningsmessig åpent. Her er det åpent for alle slags reaksjoner. Minnesmerkene ærer ofrene, gir dem verdighet. Samtidig viser de respekt for alle samfunnets medlemmer.
Siri Meyer, professor i kunsthistorie, UiB

Dahlbergs minnested er hverken åpent eller «tilbaketrukket», men regisserer de besøkendes bevegelser fra øyeblikket de trer inn på minnestedets scene. En slik regissering av traumet strider mot demokratisk følsomhet, hvor de som ble direkte berørt er mindre viktige enn statens utkårede fortolkning som, gjennom kunsteksperter, skal instruere befolkningen i hvordan grusomheten skal erfares. Dette grenser mot ufølsomhet.
Kjetil Røed, kunstanmelder

Politisk mix

Sosialdemokratiet i Europa kan ha en fremtid som pausefisk.
Frank Rossavik, BT
Høyre er på feil spor i familie- og likestillingspolitikken. Partiet er blitt et offer for de flinke pikenes tyranni,
Johan  Kristian Bjerke, Ski Høyre

Jeg prøvde å lage et Ap av SV. Det var greit å finne hjem igjen. Jeg er EU- og NATO-tilhenger. Hva er vitsen med å være der da? Jeg driver med politikk for å få makt til å gjennomføre noe. Det var viktigere å mene noe enn å gjennomføre noe i SV på den tiden, selv om det har endret seg i dag.
Raymond Johansen, Ap

Jeg syns KrF er bedre når de diskuterer innholdet i ­saker, enn når de forsøker å drive ­karakteristikker.
Erna Solberg, statsminister

Støre er en eksotisk fremmed fugl som har slårt seg ned på toppen av Arbeiderpartiet. Man bør ikke bli overrasket over at fuglen kvitrer på den måten som er naturlg for ham.
Tore Lindholt, tidl. direktør i Folketrygdfondet.

Høyre evner altså ikke å stille kritiske spørsmål ved et byråkrati som i perioden 2001 til 2015 vokste fra 120 til 314 ansatte. Høyre ser det åpenbart ikke som et problem at politiske føringer Stortinget har gitt om antall politiansatte ikke realiseres fordi pengene holdes tilbake i direktoratet. Høyre syns tydeligvis også det er helt greit at Politidirektoratet styrer hvordan og hvilken informasjon Stortinget får om norsk politi
Marit Arnstad, parl. leder, Sp

 Hvorfor reageres det på at Jonas Gahr Støre er åpen om sin tro når alle hans forgjengere har vært åpen om sin manglende tro?
Erling Rimehaug, Vårt Land

Ser at Sandberg mener jeg har panikk, får ikke den følelsen
Jonas Gahr Støre

Bill.mrk. «Personlig»

– For meg er dette stedet som et bedehus, en kirke eller forsamlingssal. Det har mye av det samme i seg. Mennesker møtes.
Har du en forestilling om en Gud?
– Jeg tror han er veldig morsom og full av smil og latter.
Tom Tvedt, idrettsleder

Det er ikke sånn at jeg ønsker å være en drittsekk.
Per Sandberg, nestleder Frp

Sykdom er en del av livet. Det er bare vi her oppe i nord som har det så godt at vi glemmer at livet ikke bare er en dans på roser. Jeg har aldri grublet over selve sykdommen, men jobbet meg selv frisk
Hanne Kristin Rohde, forfatter, tidl. politiinspektør

Jeg hadde hørt rykter om at Chalk trengte folk, satte meg i bilen og kjørte til Tananger for å spørre om de trengte en servicemedarbeider.Det gjorde de. 18 år gammel jobbet  jeg 16 dager «på», og tjente rundt 15.000 kroner i måneden. Jeg var skolelei etter tolv år, men innså raskt at jeg ikke hadde tenkt å bli der for evig. For meg var det god motivasjon å stå der og vaske gryter og rydde i pornoblader. Da kom lysten til å gå på skole raskt tilbake.
Ståle Kyllingstad, industrileder, til DN

Når jeg lurer på hva Gud mener om en ting, går jeg én etasje ned på kontoret til Knut Arild i Stortinget.
Jonas Gahr Støre, Ap-leder

Lest

En brakkerigg med 80 polakker hos en jordbærbonde ble stengt på dagen. Opptil åtte plukkere bodde på samme rom, og kjøkkenet var et partytelt.
Nationen

I andre nyheter denne uken: Senterpartiet vil avvikle au pair-ordningen.
Aftenposten, Under streken

Menn får gå i bar overkropp, når kvinner må dekke seg til. Hvorfor lar vi en slik sosial og juridisk forskjellsbehandling få eksistere i likestillingslandet Norge?
Hedda Susanne Molland, feminist

I løpet av noen sene kveldsminutter med kjekt Sommerbåt-innslag fra Haugesund og allmenne nyhetssendinger greidde NRK og TV2 å presentere Olav Akselsen, Ellen Horn, Raymond Johansen, Hadia Tadjik og Frode Kyvåg, implisert i andre nyheter. Jeg ønsker AP alt godt i valgkampen og håper riksmediene slipper andre sider til like profesjonelt.
Geir S. Toskedal, stortingsrepr. KrF

Nedtur i oljebransjen kan gi ny kamp om Lofoten.
Anne Marte Blindheim, Dagbladet

Er vi tidenes mest opptatte vær-generasjon, eller var de like ille før?
Robert Veiåker Johansen, Aftenposten

Hvor mange menneskeliv må gå gapt før vi ikke lenger synes det er greit å være med på VM-festen i i Qatar i 2022
Lise Klaveness, advokat

Det flerkulturelle Norge har ikke inntatt skjærgården.
Grete Brochmann, professor

Nå er det blitt sånn at de på 50 kan kle seg som en 20-åring – og omvendt – uten at det blir patetisk
Vanessa Rudjord i VG

Men slik biskopkandidatene i Sør-Hålogaland framstår har kritikerne helt rett: Alle seks er skreddersydde for å passe som hånd i hanske med det politisk korrekte. e snakker ikke om Den hellige ånd. Men med tidsånden.
Anne Grenersen, journalist

Bestiller dere en flaske vin, bør tommelfingerregelen være at mannen drikker to tredeler og kvinnen en tredel.

Kari Lossius, klinikkdirektør

Personalpolitikken i NRK eksisterer ikke. Og har så vidt jeg vet aldri gjort det.
Knut Borge, radioveteran

Det er i overkant mange glansbildeblogger og instagramkontoer der ute. Jeg blir hjernedød av det.
Julie Strømsvåg, journalist

Vi kan ikke vedta holdninger, vi kan ikke vedtektsfeste toleranse, mangfold og likeverd.
Jan Tore Sanner, statsråd
Snakk om flaks. Ikke bare er jeg født i verdens beste land å bo i. Jeg er også mann .
Lasse Jangås, Nordlys

Jeg har aldri vært et sted som er så gjennomtrengende kvinnediskriminerende som fotballen.
Richard Jansen, nestleder i Serieforeningen for kvinnefotball (SKF)

At et menneske påstår hva Gud mener, blir omtrent som om en meitemark skulle uttale seg om menneskers sjelsliv.
Dag Hareide, rektor

Fanden sitter i prosentene. De som prediker prosenten som rettferdigheten vår i lønnsoppgjør, sitter selv på toppen av det prosenten regnes ut fra.
Erling Kjekstad, Nationen







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar