mandag 7. mai 2012

Høyres gressrot tøffer seg


Høyres vedtak om forbud mot tigging er en skam, og er en sørgelig  beretning om menneskesyn. Jeg føler med Erna og Bent Høie. Ledelsens  på å skape et softere image (som det heter i norsk nytale)  ble effektivt torpedert av gressroten. Her var det mange vikarierende motiver. Men kanskje kan forsøket på å vise tøffhet lokke noen over fra Fremskrittspartiet?

Et knippe reaksjoner, stort sett fra twitter, som uttrykker godt mine reaksjoner på det som har skjedd:  

Å forby tigging bidrar ikke til et bedre liv for dem som trenger det mest. Å forby symptomer på sosial nød og utenforskap er uheldig, og det bidrar ikke til et bedre liv for dem som trenger det mest. Dette vil øke marginaliseringen av utsatte mennesker. Jeg håper at Høyre ikke får følge av for mange partier.
Johannes Heggland i Kirkens Bymisjon til NTB

Bengt VValdovv @Bengtassen : Høyre - partiet som vil privatisere det meste, men ikke religion.
Per A. Thorbjørnsen @PerArmand : Høyre vil ha høyere toleranse overfor kristne. Kristne tiggere ?
Håkon Styri @emgid : Med forbud mot å sitte stille på fortau og tigge får du i stedet gleden av gateselgere som aktivt oppsøker deg for å selge lightere og nips.
Esther Moe @estermoe : Neste landsmøte som samlar seg må sjå til å vedtatt at det skal bli forbode å knusa hjarte.
Stian Skår Ludvigsen @stianlud :De gangene jeg er litt frustrert over eget parti (V), forestiller jeg meg bare at jeg er på Høyres landsmøte. Da går det fort over.

Morten Elster @MortenElster: At Høgre vil forby tigging viser at det einaste dei set høgare enn ideologien sin er det reinspikka klassehatet.
Bent Høie @BentHHoyre: Når tigging fører til kriminalitet, må politiet slå ned på dette - ikke kriminalisere tiggingen. Mennesker i nød må få be om hjelp
Frode Kleppe @Kleppet : Stavanger Høyre jubler etter gjennomslag for tiggerforbud. Men hvem var det som satt i gang tigging til konserthuset
VamPus @vampus: Jeg kan ikke stemme for et forbud mot tigging. Kan ikke. Kriminalitet skal bekjempes. Ikke mennesker-
 Per Valebrokk @Valebrokk:Hvis Høyre skal forby tigging, bør partiet følge opp med forbud mot telefonsalg. Mer plagsomt og utbredt.
Hva med de meget plagsomme Elixia-selgerne? Eller Amnesty-ververne? Eller mormonerne på døra? Hvor går grensen?
 Jens Kihl @jenskihl: Eg vil forby svenskar som skal prakke på meg krill, mastercard, treningssentermedlemskap og telefonabonnement
 Jan Arild Snoen @jasnoen: Fikk tiggerbrev fra Høyre senest i går. Veldig god timing, får man vel si.

Som samfunn kan vi gode tåle den tiggingen vi har.Å presse frem et tigegrforbud løser ingen tinhg, og er ikke veien å gå hvis vi ønsker å hjelpe romfolket. lant alle dem vi har kontakt med, har vi ikke sett at tiggingen organiseres av kriminelle bkmenn som tar pengene. Hvis hensikten derimoter at det skal bli lettere for oss når vi går rundt i våre byer, så kan jeg forstå vedtaket. 
Knut Haugsvær, seksjonsleder i Frelsesarmeen

Dårlig er det samfunn som ikke tør møte med øynene de svakeste. Tigging er i historien det siste du gjør før du stjeler. 
Olemic Thommessen, stortingsrepr. H

Flertallet vil knuse vanlig krim ved å gjeninnføre forbudet mot tigging. Der går grensen for hvor langt Ernas parti vil prioritere mykhet og strekke seg for noen utslåtte.
Per Anders Hoel, Vårt Land1 kommentar:

  1. Høyre har iallefall glemt Inge Lønning sine ord;
    Det verste du kan gjøre mot et menneske er å frata det ansvar og begrunne det i omsorg.

    SvarSlett