torsdag 16. februar 2012

Lysbakken opp i stående?

Audun Lysbakken har intern medvind. I et parti i ulendt terreng cruiser han forbi holmer og klatrer lett over åsene inn til oppgaven som ny SV-ledestjerne. Men utad blåser motvinden, og bakken er alt annet enn lys. Han må styrke the noble art of selfdefence etter at entusiatiske partifeller både i den politiske og byråkratiske departementsledelsen har utvist usedvanlig dårlig skjønn og og jukset i politisk ludo når det gjelder kvinnelig selvforsvar. Jeg viser til min tidligere blogg om dette.

Statssekretær Henriette Westhrins ord om at departementet «har fulgt normal praksis i saken» var ikke spesielt veloverveide, og utløste sannsynligvis at statsråden måtte ta i bruk ordet «beklager». Det er intet parlamentarisk hverdagbegrep.

Lysbakken fulgte kommunikasjonsrådgivningsbud nr.1 om skademinimalisering i slike sammenhenger: Legg deg flat. Og der blir han liggende foreløpig, Kontrollkomiteen vil sikre seg at det er rent mel i posen også i andre saker. Og Per Kristian Foss lar aldri noen mulighet gå fra seg: «Det er all grunn til å rette mistanken mot flere saker enn denne ene».

Forutsatt at melfargen er ren, kommer nok Lysbakken opp i stående igjen, men ikke helt uten skrubbsår.

I dag fortalte Dagbladet at ti e-poster, som blant annet dokumenterer utstrakt kontakt mellom Sosialistisk Ungdom (SU) og departementet, aldri ble oppført i postlistene. «En feil», forsikrer en kommunikasjonsrådgiver. Det kan man jo tro akkurat hva man vil om.

Er eposten fra «KIK — Selvforsvar og grensesetting» blant disse? Kvinner med svart belte i Taekwondo og karate har i over 2 år drevet med feministisk selvforsvar og grensesetting. Styreleder sendte en e-post til Lysbakken "om vår kompetanse, men jeg fikk aldri svar".

Derimot har seniorrådgiver Raheela Chaudry berettet at «departementet kjenner ikke til KIK". Og derfor «besluttet vi å bevilge midler til to organisasjoner som uten tvil kunne få igangsatt og gjennomført tiltak" (Henriette Westhrin).

Den andre organisasjonen var prosjektet «Seksuell helse og trakassering ( Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH) Trondheim, Fylkesmannen i Sør-Trøndelag og Sør-Trøndelag fylkeskommune) som hadde sendt en generell søknad om støtte, «fikk beskjed fra departementet om at det kunne være interessant å legge på en komponent om selvforsvar i vår søknad til departementet»(styreleder i LLH, tidligere nestleder i SU). Er denne meldingen journalført?

Da Vårt Land i sin tid flyttet fra de gamle redaksjonslokalene i bedehuset i Hausmannsgaten, dukket det opp i et lik i et kott bak telex-rommet. Det viste seg å være en uteligger som hadde gått hjem til sin skaper til rytmen fra innkommende børsmeldinger og stortingsreferater.

For Lysbakkens del må vi håpe at det ikke er flere lik i departementsskapene,
Blogglisten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar