lørdag 23. mai 2015

SAKSET uke 21


Ansvarsfraskrivelse
Riksrevisjonens dramatiske rapport om beredskapsarbeidet tyder ikke på at vi kan lene oss tilbake i tillit til at Anundsen har rett. Også fordi han i går valgte å svare på kritikken med å skylde på Stoltenberg-regjeringens «manglende fokus»  og «det tar tid å få alt på plass». Slikt er et pinlig forsøk på ansvarsfraskrivelse. Den holder ikke.
Harald Stanghelle, Aftenposten
Den manglende evnen til å lære av de feilene som ble begått i forkant av, og under terrorangrepet 22. juli 2011 er uhyggelige. Statens aller viktigste oppgave er å beskytte sine innbyggere mot overgrep, kriminalitet og terrorisme.
VG
Anund Anundsen er ubøyelig. Hard som flint.
Arne Strand, Dagsavisen
Må si at denne Anundsen er et funn for opposisjonen.
Kjetil Steigen , twitter

Økt avstand KrF-Venstre
Den viktigste grunnen til at Jonas Gahr Støre i det siste året har virket så forlokkende for Krf’ere er at han ikke trenger å ta hensyn til SV.
Aslak Bonde, kommentator
KrF må tenke gjennom hvor tett man skal samarbeide med Venstre fremover. På en del områder står nå Venstre til høyre for Høyre.
Odd Anders With, KrF-veteran

Viktige verdispørsmål går ikke langs høyre-venstre-aksen, Nå tror jeg det er Senterpartiet som står KrF nærmest: Tidligere sa jeg ofte Venstre.
Kjell Magne Bondevik. tidl. statsminister

Alle forstår at den dagen Ap - forhåpentligvis om lang, lang tid - kommer i regjering, så kommer jernhånden frem igjen.
Bent Høie, H, statsråd
Uansett hvilken vei KrF samarbeider, vil det finnes misnøye.
Anne Marte Blindheim, Dagbladet

Noen ganger sitter jeg på stortingsgruppemøter og tenker: «I heiane heller», sa Dagrun Eriksen. Friskere kraftuttrykk enn som så fremføres ikke på talerstolen hos KrF.
Kjetil B. Alstadheim, DN
 
Ytringsfrihet
Det mangler ikke på festtaler og høystemte ord om ytringsfrihetens betydning. Det som ikke er like selvsagt er den uforbeholdne støtte når truslene kommer eller en offentlig opptreden planlegges. For det som trengs er den lydløse forebygging som ikke kan måles og som derfor ikke er spesielt populær hos justisledelsen. Resultatet i det daglige er nedprioritering. Resultatet i det lange løpet er mye mer skremmende: Et samfunn der toleranseterskelen for de vanskelige ytringene heves. Der selvsensuren dyrkes. Og der samfunnsrommet blir trangere.
Harald Stanghelle, Aftenposten
Anonymiteten er ytringsfrihetens skygge. I de tilfeller hvor anonymitet er nødvendig for å kunne snakke fritt, har ytringsfriheten allerede spilt falitt
Anders Giæver, VG

Jon Wessel-Aas, advokat

Rasismeparagrafen er etter min mening gammeldags. Litt som forbudet mot blasfemi som ble fjernet for noen år siden. Jeg mener dette også kan hindre at folk kan påberope seg offerrollen, ved å si at de blir kneblet. Jeg ønsker at folk skal få si hva de mener uten å komme i juridiske problemer. Først da kan vi som mener noe annet komme disse synspunktene i møte i den offentlige debatten.
Tord Hustveit, leder, Unge Venstre
Svært mange kvalifiserte synspunkter kommer ikke ut i det offentlige rom fordi man er redd for reaksjoner fra arbeidsgiver.
Arne Jensen, Norsk Redaktørforening
Så mange av ytringsfrihetsdebattene våre dreier seg om ekstremisme og islamisme. Men for vanlige borgere er det i hverdagen helt andre ting som hindrer dem i å ytre seg. Dette burde være i sentrum for flere av debattene.
Knut Olav Åmås, Fritt Ord
Offentlig ansatte vurderer sine muligheter til å ytre seg som mer begrenset enn hva personer i privat sektor gjør. Om offentlig ansatte ikke får høve til å påpeike feil og manglar i offentleg sektor, kan det være svært alvorleg.
Sissel C. Trygstad, forsker
Politisk mix
Det fins bare dårlige argument for å opprettholde SV og Rødt som selvstendige partier.
Aril Rønsen i Klassekampen

Hver gang noen i Sp-ledelsen snakker om ulv, taper jeg en stemme i Bergen.
Kjersti Toppe, stortingsrepr. Sp
Høyre vil ha ros for det værgudene og lav rente bidrar til i i landbruksoppgjøret.
Karin Andersen, SV
Ap har gått fra tydelighet under Jonas Stoltenberg til utydelighet under Jonas Gahr Støre.
Jan Tore Sanner, H, statsråd
Den store offentlige debatten på den borgerlige siden har gått mellom de miljøene som ikke tåler synet av hverandre. Den politiske utbrytergruppen rundt Per Sandberg i Frp, og de Støre-vennlige i KrF, har i flere måneder drevet politisk fotballpøbel-virksomhet.
Frithjof Jacobsen, VG
KrF-representanter forsøker å klistre belastende merkelapper på sine samarbeidspartnere, bare fordi de i noen saker også er meningsmotstandere. Den retorikken enkelte i KrF nå bruker, og som Vårt Land synes å applaudere på lederplass, er ikke bare hard og til dels stygg – den er også temmelig overfladisk.
Kristin Clemet, Civita
Spøkelsesbyen Forus
Forus ble til som et lagarbeid. Først anla tyskerne, som vi av uforståelige grunner har begynt å kalle nazistene sjøl om de faktisk representerte et helt land, en flyplass der. Etter krigen ble denne skampletten på Nord-Europas styggeste myr kalt Forus-stribå, og ungdom øvelseskjørte der. Så kom industrien som kamuflasjetiltak. Ett bygg av gangen. Uten at det egentlig var planlagt, ble Forus en konkurranse i stygg kontorbygging. Selskaper med god økonomi lo seg skakke av hvor forferdelig det gikk an å bygge på Forus fordi hele regionen ble styrt av det man lokalt kaller havrenakker: Det vil si folk som svarer resolutt «Leca-blokker» hvis du ber dem nevne et eksempel på vakker natur. Forus blir en spøkelsesby. Kanskje vil noen gigantbygninger bli lånt ut til friteatre eller pilatesgrupper. Men de aller fleste blir stående tomme, for alle politikerne sa at «Nå forsvinner olja og støtte-industrien rundt oljeselskapene», og samtidig sa de: «Vi må satse på trafikken til Forus.»
Arild Abrahamsen, blogger

Bill.mrk. «Personlig»
Jeg gjorde et enkelt googlesøk og fikk 185.000 treff på mammakropp og sørgelige 527 på pappakropp. Tenkte at her har jeg noe å gjøre, Jeg ble inspirert av bloggen Yummimummy, en dame fra Stavanger som hyllet kvinnekroppen med å invitere til undertøysfest hjemme hos seg selv. Jeg tenkte vi menn burde ha noe lignende.
Martin Grevstad, kommunikasjonsrådgiver

i føremiddagsstund i 1973 gjekk det opp for meg at det var uråd å satse både på eit skjønnlitterært forfatterskap og eit liv innanfor adademia, med magistergraden i litteratur. Eg reiste meg frå lesesalsplassen og gjekk, utan å ta dei nykjøpte lærebøkene med meg. Om ingen har tatt dei, ligg dei vel der enno. Så gjekk eg heim og skreiv dei første linjene på Kjærleikens ferjereiser»
Edvard Hoem, forfatter

Ein fugl dreit meg i hue, på sixpencen, i Frognerparken, den kan ikkje ha visst hvem jeg tror jeg er.
Bjørn Eidsvåg, artist

Som 20-åring ga jeg råd til toppene i de største amerikanske selskapene. Som 42-åring gikk jeg rundt i Haugesund og fikk ikke til noen verdens ting. Det var ganske tøft for mitt selvbilde.
Jens Ulltveit-Moe, investor
Helt glatte 50-åringer uten sminke og retusjering er noe av det skumleste som funnes i denne verden.
Jenny Skavlan, skuespiller

En alvorlig ulempe ved arbeidet er at jeg har blitt raskere i bevegelsene. Jeg kler meg annerledes. Folk sier at jeg ser så mye yngre ut. Jeg som bare skulle være gammel, klok, mild og vidunderlig.
Astrid Nøklebye Heiberg. 79, statssekr.
Kreftsykdommen var en påminnelse om hvor sårbart livet er. Lengsler og drømmer må realiseres nå, før det er for sent.
Åse Kleveland, artist
Det beste rådet jeg kan gi er at man ikke nødvendigvis bør at rådene andre gir, men heller finne ut hva man sjæl mener er riktig.
Trond Viggo Torgersen, artist
Pompøst
Det har hendt at jeg har tatt det der flyet fra Oslo til Bergen med alle disse redaktørene og mediesjefene som skal over for å drikke seg dritings på mediedagene og ta imot priser på vegne av egne medarbeidere. Og hver gang har jeg vært redd for at vi ikke skal greie å ta av. Flyet er så fullt av pompøsitet og ego og selvfølelse at det trenger et par hundre meter ekstra rullebane.
Frode Grytten, forfatter
Lest
Jeg konstaterer fortsatt at alle de dystre spådommene som George Orwell skrev om i sin roman «1984» som ble utgitt i 1949, stemmer til punkt og prikke.
Georg Apenes, tidl. datadirektør
En helt ny flåttbakterie er påvist i Norge. Vi i Dagbladet var selvsagt først ute med nyheten. Dagbladet
Vi blir ikke rike på sikt av å holde seminarer for hverandre.
Asle Toje, forsker
Ein veit ein har vore på eit møte på Vestlandet når det ramlar bibelvers ned i hovudet.
Hilde Sandvik, BT

Å koma styrtande hit opp under nordpolen i von om at Sv og Erna skal sleppa dei inn, er som å ønskja seg nye beinprotesar til jul: Alle ville mykje heller gått fritt omkring på heimstaden på dei føtene dei er fødde med.
Solveig Aareskjold, forfatter

Min hverdag er å se livet og menneskene fra flere forskjellige sider, og det jeg ser minst av, er forsiden.
Tor Erling Staff, advokat

NSB på sidespor. Forestillingen om at de blir et bedre togtilbud for kundene ved å årelate NSB, er et ideologisk trosprosjekt.
Magne Lerø, Ukeavisen Ledelse

Du kan si mye om innvandrere og ikke-etniske nordmenn, men at de ofte er modige er ikke til å komme fra.
Ulrik Imtaiz Rolfsen, regissør

Historien er dessverre full av eksempler på at ledigheten sprer seg som en gressbrann når den først blir antent.
Arne Strand, Dagsavisen

Ståle Kyllingstad, Inge Brigt Aarbakke, Jacob Hatteland og Hitec Vision har alle forsøkt å tjene penger på industribedriften Haaland på Vigrestad. Det har endt med stortap. Frem til 2008 var Haaland en mønsterbedrift. Men så gikk alt galt i en kombinasjon av overdreven optimisme og satsing i flerehundremillionersklassen.
Dagens Næringsliv

Det er et paradoks at ingen rektorer er straffet siden loven trådte i kraft for 11 år siden når omfanget av mobbing er så stort og loven brytes daglig.
Elin Dragland i Klassekampen

Vi synes det er for lettvint å bare plusse på med oljepenger ved hver korsvei. Men det er vel valgår.
Hans Olav Syversen, KrF

Kvinner kan gå med høyt hevet hode inn i en kinosal og se en svært populær film om en kvinne som liker sadomasochisme. Menn føler fortsatt skam bare de ser helt mainstream porno.
Kjetil Rolness, sosiolog

Blogglisten

 

 

2 kommentarer:

  1. Ekte Kjærlighet Stave Caster Dr. Obodo. Staver for å tiltrekke kjærlighet, Stopp skilsmisse, Ekteskapsstaver, Ta tapt kjærlighet, Penger og velhavende staver, Beskyttelsesformer, fruktbarhetstasting. Kontaktinfo
    (Email: templeofanswer@hotmail.co.uk
    Ring, Viber og whatsapp +2348155425481)

    SvarSlett