søndag 1. mars 2015

Sakset uke 9

Der ingen skulle tru..

Dalsbygda, Rognes, Hølonda, Kyrksæterøra, Engerdal. Det er slike plasser som fostrer skiløperne våre.
Truls Dæhli, VG

For hvert nedlagt gårdsbruk minker sjansene for at Norge tar medaljer på ski. De fine skijentene fra distriktene speiler menneskelige verdier som skinner varmere enn regnestykkene.
Esten O. Sæther, Dagbladet

Rent tøv. Både svenske og norske skisuksesser har kommet i tiårene etter en dramatisk nedlegging av landbruket.
Dagens Næringsliv

Ja, ja svensker. Sånn går det når man avfolker landsbygda. Da blir det få medaljevinnere førti-femti år senere.
Elin Ørjaseter, kommentator

Kvinnelangrenn - en idrett som drives av en håndfull budeier.
Finansavisen 

Oppfordring til det internasjonale skiforbundet: Alle løperne kommer til start med staver, skiene kan de plukke fra et depot som noen av verdens største skibusser på dugnad har klargjort.
Reidar Sollie Dagsavisen

Jeg tror ikke at Norge ville vært moden for en kvinnelig Petter Northug ennå.
Karen-Marie Ellefsen, NRK

Etter oljen skal vi leve av å smøre skiene til hverandre.
Kjetil  B. Alstadheim, DN

Tapt tillit

Den videre oppfølgingen overlates nok en gang til Hordaland politidistrikt selv - en organisasjon som er strippet for tillit, fremstår grunnleggende dysfunksjonell og som har kollapset for åpen scene. Det er ikke særlig betryggende.
Eirin Eikefjord, BT

Her i landet jobber påtalemakt og politi i tospann, og i praksis er det jurister som leder etterforskningene, Politiets Fellesforbund mener ordningen kan være et rettssikkerhetsproblem. I tillegg - og dette sier de rett ut - er det ikke populært at jyplinger uten annen kompetanse enn gode karakterer fra jussen sjefer over erfarne etter- forskere. Disse argumentene gjør ikke inntrykk på Riksadvokaten. Han vil fortsette som før.
Gard Steiro, sjefredaktør BT

Politimester Geir Gudmundsen bør få sparken. Det kan være et lite skritt på den lange veien politiet må gå for å gjenopprette tilliten de har tapt.
VG

Vestlendingene fortjener noe bedre.
Harald Stanghelle, Aftenposten

Når vi spør Hordaland politidistrikt om å stille i Dagsnytt 18, har de møter 18-19. Når vi spør om å være med i Debatten, har de møter  21.30-22.30
NRKs debattredaksjon

Kan og vil de?
Det borgerlige samarbeidet minner mer om en samling seiere og tap som porsjoneres ut på kjøttvekta, enn en genuin borgerlig plan for å styre Norge. En styringsplan som skiller seg nok fra Arbeiderpartiet til å gjøre en forskjell, men samtidig er såpass moderat at den favner bredt. Det var en slik plan velgerne fikk skissert som det borgerlige alternativet til de rødgrønne i valgkampen. De har fått noe annet.

Frithjof Jacobsen, VG

 Men kan de og vil de forbedre samarbeidet? Hvis de ikke vil, kan de like gjerne gi opp prosjektet først som sist. Å fortsette kranglingen for åpen scene er en sikker oppskrift på å tape valg

Kristin Clemet, Civita

Alle kjefter på Svarte-Per Sandberg. Men den største taperen er statsminister Erna Solberg. Sandbergstriden tærer på den tilliten Høyre, som det største og samlende partiet på borgerlig side, har bygget opp. Og striden sår tvil om den anstendigheten Solberg garanterte for da hun i 2013 valgte å gå i regjering med fløypartiet Frp. 

Thomas Boe Hornburg, Aftenposten

Det borgerlige prosjektet er ikke dødt, det bare lukter litt rart. Erna Solberg vil huskes som H-lederen som klarte å samle de fire partiene til et felles prosjekt. Neste uke må hun bruke lederegenskapene på forsoningHvis ikke, vil hun huskes for at hun ikke klarte å holde borgerlig side samlet.

Bergens Tidende

KrF har valget mellom pest og kolera. Og det kan hende Støre har vaksinen mot det ene.

Marie Simonsen

Krisen Sandberg

Sandberg anklaget KrF for å ha skapt muslimske terrorister. Hareide har hovedfag i så se foruretta ut, og denne dagen tok han en slags doktorgrad. Det var som å se jomfru Maria bli beskyldt for gatetrafikk og svineribbe
Arild Abrahamsen, journalist

Sandberg kan løpe naken opp og ned Karl Johan uten at regjeringen faller
Dagbladet

Per Sandbergs verbale klasebomber er ikke så unike som mange vil ha det til. Det er ikke lenge siden en SV-statsråd påsto at flere barn ville dø med høyresidens bistandspolitikk. Utsagnet ligner det Sandberg har kommet med nå.

Kristin Clemet, Civita

Siv Jensen må rydde opp: Den ekstra tungen må opereres bort. Frp kan ikke være både utenfor og innenfor regjeringen.

Jan Arild Snoen, Minerva

Hvordan Høyre og KrF kunne tro at Frp er en politisk slektning, er for meg ubegripelig. Naturligvis er Anundsen og Siv Jensen vanlige småreaksjonære høyrefolk. Men Sandberg & Co er det nye og skumle høyre
Stein Ørnhøi, SV-veteran

Ingen som var med på å snekre firepartisamarbeidet som i dag styrer Norge, kan i fullt alvor ha trodd at Per Sandberg ikke ville skape en krise. han er en hel krise i seg selv. Krisen nå handler ikke bare om Frp i regjering, det kan også handle om KrFs plassering i norsk politikk. Sandberg kan bli mannen som sikrer Ap-styre i all overskuelig fremtid.
Frank Rossavik , BT

Fortsetter Frp å falle, faller det før eller senere ut av regjeringen. Hvis de ikke kastes ut først.
Michael Brøndbo, Nationen

Elitisme og øl
Den politiske debatten utvikler seg til å nærme seg måten folk uttrykker seg på sosiale medier eller i uformelle sammenhenger. Det virker som om noen tror at den opphetede stemningen i privatlivet over et glass øl er mer oppriktig og sann enn å ytre seg noenlunde gjennomtenkt.

Kjell Lars Berge, retorikkprofessor

Politiske debatter i Norge er elitistiske. De ekskluderer og segregerer. Visse standpunkter er moralsk overlegne. Andre er egoistiske, kyniske og hjerterå. Definisjonsmakten ligger forankret hos dem som har begge føttene solid plantet innenfor. Konsekvensen av samfunnets kollektive ensretting gjør at stadig færre alternative røster ønsker å utsette seg for den belastningen et slikt engasjement krever.
Chr. Tybring-Gjedde, Frp

Politisk mix
Hvis ikke Hadia blir valgt, får Ap en «blenda-hvit» toppledelse. Det tar seg dårlig ut for et parti som ligger an til å vinne neste valg. Jonas Gahr Støres råd til valgkomiteen vil til slutt avgjøre kvinneløpet «Youngstorget Rundt».

Arne Strand , Dagsavisen

Vi politikere er pingler.
Olaug Bollestad, KrF

En omstendelig, men virksom kur mot populistene, er å gi dem litt makt og vente på at de vil si noe svært dumt.

Kjetil Wiedswang i Dagens Næringsliv

Når venstresida har tillatt seg selv å styre på vegne av folk, har det endt i tragedie.
Mimir Kristjansson, Klassekampen

De siste fredagene har høringsvafler (ja, det er et konsept) blitt den nye tacoen.
Jette Christensen, Ap, medlem av Kontroll- og konstitusjonskomiteen

Bill.mrk. «Personlig»
Jeg hadde bestemt meg for at jeg aldri skulle gifte meg, men så ble det slik likevel. Det beste var om man bodde hver for seg. I det minste må man ha hvert sitt soverom.

Henny Moan, skuespiller

Jeg prøvde en gang med fast jobb. Jeg holdt ut i seks uker, det ble for rutinemessig. For meg er det et privilegium å kunne være min egen herre og skape min egen hverdag.
Thomas Alsgaard, skilegende

Jeg innrømmer gladelig at jeg liker å tjene penger. Jeg liker også det pengene kan gjøre, De har gjort det mulig for oss å sette fritidshusene og på Røst i strålende strand.
Per Fugelli, professor

Jeg er en sånn som kommer sist på bussen selv om jeg står først i køen.
Ingar Helge Gimle, skuespiller

De som hevder art lykke ikke kan kjøpes, handler i feil butikk.
Karen-Marie Ellefsen, NRK

Gjennom store deler av mitt voksne liv har jeg vært veldig opptatt av at troen bodde i nabolaget til borgerligheten.
Kristin Gunleiksrud Raaum, nestleder i Kirkerådet

 
Lest

Hva ville Jesus sagt om Oljefondet? Et forslag: "Dere nordmenn har nå latt verden bli forurenset av oljen dere tror tilhører dere. Gi bort alt til de fattige – og kom så og følg meg."
Dag Hareide i Aftenposten

Flyktningene har mistet håpet. Verden må våkne opp, hvis ikke kommer situasjonen fullstendig ut av kontroll, og den vil forfølge oss i to generasjoner.
Jan Egeland, Flyktningehjelpen

Vekten på matte og naturfag blir hysterisk overdrevet.
Anders Folkestad, Unio-leder

Vi trenger en norsk Jon Stewart. Med konkurranse fra en lignende slagferdig TV-personlighet ville norske media  måttet skjerpe seg betraktelig.

Dan Odfjell i BT

Forestill deg at fjernsynet behandler politikk like alvorlig som fotball og langrenn.
Håvard Nyhus, mediekommentator

Dagens barn er mer fornuftige enn vi var.
Kong Harald

Har noen tatt konsekvensen av noe som helst her i landet etter King’s Bay? Utleie av et stabbur, kanskje?
Davy Wathne, journalist

I Norge tar vi ikke vare på hverandre. Alt handler om å se perfekt ut og ha det beste huset.
Ronny Deila, fotballtrener

Ingen politiker slipper fra det med æren i behold hvis hun kritiserer Redd Barna eller Røde Kors i en TV-debatt. Bistand er et felt i krise.
Jørn Rattsø, professor
Ideen om at prinsippa i Koranen skal styra samfunnet i 2015, er like gale som om vi skal ha eit samfunn basert på Det gamle testamentet i Bibelen.
Svein Elveåker, Dag og Tid

Alkoholikere og livsnytere er ofte de morsomste menneskene.
Linn Skåber, skuespiller

Å skape uten å gi det videre er like meningsløst som å tale uten at noen hører på.
Anne Grete Preus, artist

Lyden av Åge Alexandersen er sjølve lydsporet til mitt og hundretusenvis av andre nordmenns liv.
Jens Kihl, Klassekampen

Barnas stemme stilner altfor ofte i stormen.
Anne Lindboe, barneombud

Når en gutt på 15 kjøper et snowboard til 15.000, så hører vi ingenting. Men når søsteren kjøper seg en dyr veske, så skal hun få høre hvor dumt det hun bruker penger på er.
Peder Kjøs, psykolog

Økonomi og klima stirrer olmt på hverandre under de internasjonale klimakonferansene, men møtes i smug på supermarkedet.
Svein  Richard Brandzæg, konsernsjef i Hydro
Blogglisten

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar