lørdag 21. februar 2015

Sakset uke 8


 

Svårsk

Dette skyldte jeg familien og det norske folk.
Petter Northug

Denne gangen kom det hverken svenskevitser eller stand up. Bare en voksen mann som endelig ga seg selv lov til å være liten og sårbar igjen.
Esten O. Sæther , Dagbladet

Men turen opp på toppen av seierspallen i Falun har vært lang. Rent mentalt må det ha vært som å gå baklengs opp Galdhøpiggen i orkan.
Bertil Valderhaug, Aftenposten

Jeg unner alle de norske løperne gull i Falun. Men håper Petter Northug reiser tomhendt hjem.
Anders Lindblad, Svenska Dagbladet (i Aftenposten) onsdag

Anders Lindblad, torsdag

Arne Hole, Aftenposten

I moderne tid har fotballen stort sett gått fri av svenskehetsen. Siden 70-tallet har vi bare møttes i privatkamper. Og de teller ikke. Først når Martin Ødegaard slår en tunnel på Zlatan Ibrahimovic i EM-sluttspillet i 2016, løftes denne rivaliseringen til et nytt nivå
Reidar Sollie, Dagsavisen

 Men er vi ikke i overkant brautende og frittalende? Det er jo ikke så lenge siden vi var en skøytenasjon heller. Nå følger vi vel knappest med på den sporten? Det får meg til å undre: Er det sporten i seg selv, eller vår egen selvgodhet vi dyrker? Jeg ønsker meg mange nasjoner i premiefatet.
Are Guttelvik, Facebook

Petter Northug, Marit Bjørgen og Charlotte Kalla står mellom oss og barbariet. Den nasjonale striden er symbolsk, den skal forene, ikke adskille.
Sverker Sjølin i Morgenbladet

Om Norge skal ha noen å konkurrere med de neste hundre årene i langrennssporten, bør vi finne tilbake til entusiasmen og langrennsmisjonen. Vi må motvirke den dominansen som følger penger og hegemoni, i stedet for å dyrke den. Gjør vi ikke det ender vi fort der vi starta. Aleine i snøen.
Aslak Sira Myhre i Dagsavisen

Mot solnedgang?

Oljeaktiviteten vil ikke lenger være motoren i vår økonomi. Bremsen i oljeaktiviteten kan frigjøre kapital og kunnskap.
Erna Solberg, statsminister

Når statsministeren og regjeringen sier dette så mange ganger, virker det veldig negativt på næringen.
Geir Pollestad, Sp

Erna Solberg må være varsom med å snakke ned olje- og gassnæringen, for den trenger fortsatt å rekruttere ungdommen.
Terje Aasland, næringspolitisk talsmann, Ap

Det er ikke en næring under avvikling, ingenting tyder på at oljealderen er slutt.
Leif Sande, IndustriEnergi

Det er bra noen sier fra. Nå kan kanskje endelig bomullsspinnerier, spikerfabrikker også få den oppreisningen de fortjener.
Dagens Næringsliv

Ap og Sp har ikke bidratt til å forberede Norge på den omstillingen alle ser må komme. Jeg er overrasket over at de fortsatt lukker øynene for fakta og ikke tar omstillingsbehovet på alvor.
Erna Solberg

Multikulturelt

Jeg tror ikke islam helt kan løsrives fra islamistene, like lite som fascismen kan løsrives fra fascistene.
Per Edgar Kokkvold, pressenestor

Vi ser - igjen - den vestlege liberales usikkerheit, skuldkjensle - og underliggjande frykt for å ta feil, for at trugsmåla vi står overfor er mektige, mektigare. Ikkje som ein debattpositur, ein dissens, eit argument, men som ei tilbaketrekking:
Hilde Sandvik, BT

Hvis vi skal ta islams bokstaver på alvor, er ikke islam forenlig med vestlige, demokratiske verdier.
Hege Storhaug, HRS
Bak dette fikenbladet islamisme, som man med rette skal bekjempe, stapper man alle muslimer. Det er en ekstrem virkelighetsoppfatning, og det er rasistisk.

Lars Gule, forsker

En ting er veldig ryddig med ytre høyre: De mener alltid det samme etter et terroarngrep: a) Lars Gule tar feil, b) Lars Gule er terrorist.
Anders Skyrud, twitter

De glemmer at det faktisk er flest muslimer som er ofre for muslimsk ekstremisme.
Mohammed Usman Rana i Aftenposten

Muslimer må beskytte jøder nå, og jøder må beskytte muslimer. Muslimer må beskytte ateister, og kristne må beskytte muslimer. Vi må alle beskytte hverandre.
Rune Berglund Steen, Antirasistisk senter

Hva er det egentlig som får dere til å tro at den jevne muslim har mindre sympati enn andre til de drepte? Hva er det som får dere til å tro at den jevne muslim er noe mindre redd enn andre for terrorangrep?
Yousef Assidiq, prosjektkoordinator

At noen blir halshogd for sin tro, ville de fleste mene høre hjemme i en mørk fortid. Nå ser det ut til å være framtida.
Erling Rimehaug, Vårt Land

 Politisk mix
Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité later som de driver med kontroll, mens de i realiteten spiller politisk teater.
Magne Lerø, Ukeavisen Ledelse

Det er jommen ikke hver dag en kommunalminister  kommer rekende forbi.
Sogndøling til DN

Du skal ikke slå i hjel». Slik lyder det femte bud. I norsk politikk lyder det første budet for tida slik: «Du skal slå sammen»
Hege Ulstein, Dagsavisen

At politiet i Danmark er bevæpnet, reddet liv under terrorangrepene i København,.
Politiets Fellesforbund.
Det er sjelden at politiet er på rett plass for å ta våpenet fra hofta når det skjer noe. Ofte har du tid til å bevæpne deg.
Norges Politilederforbund

Venstresidens kamp for et ryddig arbeidsliv er langt mer prinsipiell i opposisjon enn i posisjon.
Andreas C. Halse, tidl.leder Sosialistisk Ungdom

Per Sandberg har i hvert fall en mastergrad i politisk  bortforklaring.
John Olav Egeland, Dagbladet

Alltid artig når Carl I. Hagen skal forsvare Norge på telefon fra Spania.
Mimir Kristjansson, Klassekampen

Når vi advarer mot høyreekstremister må vi gjøre det uten å blande inn et demokratisk parti som Frp.
Audun Lysbakken, SV

En del statsråder virker som de er redde for at disse fire årene er de eneste de får, og at de dermed må skynde seg og gjøre alle endringene på en gang.
Kjetil Staalesen i Dagsavisen

Bill.mrk. «Personlig»

Det er typisk norsk å være selvgod. Det vil jeg ha på min gravsten.
Jan Erik Vold, poet

Jeg går ikke lenger i teatret. Jeg er så redd for å kjede meg, men de gangene jeg ser et glimt av noe som er genialt, er jeg veldig lykkelig. Det er jo nokså sjeldent, egentlig.
Rut Tellefsen, skuespiller

Jeg vet det er urettferdig mot alle de mulige geniene som er igjen i avisa, men når Sven Egil Omdal slutter i Aftenbladet, får jeg en følelse av at ordet ambisjoner mister noe av innholdet. Jeg har sett ham holde fanen i motvind med de harde steinhogger-nevene. Han så aldri begrensninger. Han så virkelig bare muligheter. Han tok antakelig feil i 70 prosent av det han sa (dette kommer til å bli forska på av medievitere eller bloggere om tretti år), men de 30 prosentene var unnværlige.
Arild Abrahamsen, journalist

På en måte er det noe frigjørende med døden, så gjenoppstår det noe. Det kan vise seg å gjøre oss tomhendte nok til å ta imot noe nytt.
Anne Grete Preus, artist

Det er ikke viktig for meg å ha makt.
Thorhild Widwey, kulturminister

Det eneste jeg skulle rekke underveis, var den transsibirske jernbanen i Mongolia. Noe som holdt hardt da bussen til Ulan Bator aldri kom. Da lånte jeg en hest hos han jeg bodde hos. Det var bare å ta til venstre ved fjellene, så strake veien til jeg var fremme. Jeg kunne levere hesten til fetteren hans i byens eneste varehus.
Jette Fugelsnes Christensen, stortingsrepr. Ap

 Lest
Det er bare i Norge skismurning selger bedre enn porno.
Hans Olav Hamran til DN

Når vi nordmenn hører ordet «troika», tenker vi på trøffel, marsipan og gelé dyppet i mørk sjokolade. For grekere er ordet blitt synonymt med tre lag satan, dyppet i handelshøyskolebabbel.
Marte Michelet i Dagbladet

Når statsledere med 14 ti mers arbeidsdag har tid til risikable utenomekteskapelige forhold, så virker det absurd at norske småbarnsforeldre ikke skulle ha tid til sex.
Kaja Melsom i Dagbladet

Det å være skoleelev er i seg selv mistenkelig på Orre, og bedre har det knapt vært i Stavanger.
Bjørn G. Sæbø, RA

Nordmenn er i ferd med å gjøre bilen til et slags familiemedlem.
Thorbjørn Berntsen, Ap

Hvis økonomer hadde drevet verden, hadde vi bodd i huler.
Kato Nykvist, Nationen

Det er på tide å lyfte fram den fyrste forelskinga, dei raudlette kinna og tindrande blikk mellom to brennande sjeler. Det gjer ein meir spanande fargepalett enn «Fifty shades of grey».
Haavar Simon Nilsen, pater

Det begynner å bli nokså grått og kjedelig langs benkeradene i bystyret. Ap er for eksempel etter Cecilie Bjellands inntog blitt så kjedelige at den eneste gangen det er vits å skru på lyden på RAs bystyresendinger er når Olav T. Laake (80) tar ordet. Han er vel også den eneste som tar ordet uten å ha klarert det på forhånd.
Lars Petter Einarsson i RA

Dersom kvakksalvarlova vert gjeninnført, er det ein del kommunikasjonsfolk som vil ligge tynt an.
Sveinung Rotevatn, stortingsrepr.  V

Balkan er et av de få stedet i verden der religion kommer med navnet. Heter du Ibrahimovic, er du automatisk muslim. Heter du Abrahamovic, er du ortodoks eller katolikk.
Leo Aljic, journalist

Hemne er en vakker, trøndersk fjordkommune, og Kyrksæterøra et helt aølminnelog tettsted med Alt man trenger for å leve et god og normalt liv. Fra osloadelens side skulle man tro vi  snakker om Sibir.
Trønder-Avisa

 

 
Blogglisten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar