lørdag 7. mars 2015

Sakset uke 10Kina fornøyd?

Nobelkomiteen har satt sin politiske uavhengighet i spill og skriver historie ved å knytte ledervalget til hvilket politisk flertall det er i komiteen. Kina er nok veldig fornøyde nå.

Harald Stanghelle, Aftenposten

Når Jagland byttes ut med Five, bidrar det til å skape større ryddighet.
Dagens Næringsliv

I iveren etter å forsvare Jagland risikerer man å politisere prisen og komiteen enda mer enn det som allerede er gjort.

Frithjof Jacobsen, VG

Det blir lettere for Nobelkomiteen å gi fredsprisen til en russisk opposisjonell når Jagland ikke lenger leder komiteen.
Øivind Stenersen, Nobel-historiker

Komiteen konstituerer seg hvert år. Ingen har krav om å bli gjenvalgt, hverken som leder eller nestleder i komiteen. Komiteen velger på fritt grunnlag, hvert år 
Gunnar Stålsett, tidl. medlem av komiteen

Jagland er jo blitt et signal for fredspristildelingen. At han da blir kastet på denne måten, er nok noe kineserne ser positivt på.
Bjørnar Sverdrup-Thygeson, NUPI-forsker

Nobelkomiteen skapt en slags presedens, som vil vare i lang, lang tid, og plage både komiteen og Norges politiske myndigheter: Er man stor og sterk nok og legger tilstrekkelig press på lille Norge, så kan man tvinge Nobelkomiteen i kne
Einar Hagvaag, Dagbladet

Engasjert Sandberg

Jeg trenger ikke å sette munnkurv på Per Sandberg. Han har det samme ekte engasjementet i dette arbeidet som jeg har.
Siv Jensen, leder, Frp

Det eneste Per Sandberg sa var at han snakker når han selv vil. Han vet hvilken makt han har.
Anne Marte Blindheim, Dagbladet

, Frp er et vulgært og høyrepopulistisk foretak – men det er også et legitimt parti som representerer interessene til en gitt del av befolkningen, sier jeg da , Frp er et vulgært og høyrepopulistisk foretak – men det er også et legitimt parti som representerer interessene til en gitt del av befolkningen, sier jeg daUten Frp hadde vi hatt Norgesdemokratene. Frp er et vulgært og høyrepopulistisk foretak – men også et legitimt parti som representerer interessene til en del av befolkningen.
Håvard Nyhus i BT

Carl I. Hagen, Norges kanskje minst generøse avgåtte politiker. Hagen har benyttet enhver anledning til å undergrave Siv Jensens posisjon.
Hanne Skartveit. VG

Regjeringen vurderer forlik med sine støttepartier Venstre og KrF. Norske butikker får holde dørene åpne på søndager – dersom Per Sandberg holder munnen lukket samme dag.
VG

Rolig i Ap-båten

Kva vil Ap? Media og veljarane stiller ikkje strenge krav til dei aspirerande makthavarane i opposisjon.
Sveinung Rotevatn, stortingsrepr. V

Den nye Ap-ledelsen må få på plass en mer offensiv grønn politikk hvis partiet skal vinne valget.
Arne Strand, Dagsavisen

Foreløpig har Ap, med Jonas Gahr Støre i front, sluppet billig unna formidlingen av politikken man selv står for. Ap har gått opp i klar ledelse ved at motstanderne har scoret flere selvmål. Den flaksen holder ikke i lengden.
Svein Marthinsen, valganalytiker

Partileder Jonas Gahr Støre har, ved å sitte helt i ro og tenke høyt om dette og hint, klart å tiltrekke seg hver eneste misfornøyde velger i nasjonen.
Trine Eilertsen, Aftenposten

Politisk mix
Ine Marie Søreide Eriksen - endelig en statsråd som snakker klart om den stadig mer tragiske og autoritære utviklingen i Russland.

Frank Rossavik, BT
Erna Solberg har ikke vært en solid leder. Det er på hennes vakt at regjeringssamarbeidet har sklidd ut.
Arne Strand, Dagsavisen

I praksis må Solberg prøve å få på plass en ikkeangrepspakt mellom parter som er historiske fiender.
Marie Simonsen, Dagbladet

Erna Solberg har stått i stormen før – og vunnet.
Trygve Hegnar, redaktør

Det er ingen grunn til å ønske seg tilbake til situasjonen under de rødgrønne hvor LO fikk første, og ofte siste, ord i for mange saker.
Erna Solberg, statsminister

Vi har hatt ulv i Norge lenger enn vi har hatt Senterpartiet i Norge,
Nina Jensen, WWF

Sentrumshalvgraviditet
Nå opptrer Venstre og KrF som en overregjering der de får alle fordelene, men ingen av ulempene.

Carl I Hagen, Frp
De blir med på regjeringens overveielser, men står likevel utenfor, i en tilstand av halvveis graviditet.

Per Vassbotn, Facebook
Inntrykket av KrF er at partiet sender lange blikk i retning Ap hver gang det butter.
Trine Eilertsen, Aftenposten

Knut Arild Hareide er like søt som Heidi Weng når han er sint.
Andreas Hompland i Dagbladet

Regjeringen provoserer stadig sine venner. Samarbeidet ville tjent på at den la seg på en mer lyseblå linje.
Adresseavisen

Det er mellompartienes oppgave å sørge for at Frp får et realistisk kostnadsbilde av å sitte i regjering.
Vårt Land

Spinnet fra Ap-fløyen om at KrF er på vei over den politiske streken er like konstant som kuling på Smøla.
Frithjof Jacobsen, VG
Aftenposten

Jeg mener fortsatt at borgerlig politikk er bra for Norge, og at Venstre får størst gjennomslag for vår politikk på den siden vi har valgt.
Trine Skei Grande, leder, Venstre

Hadia mot toppen
Bra at Hadia Tajik blir nestleder i Ap. Nå gjelder det bare å få ut Støre og Giske, så kan det kanskje bli mulig å stemme på partiet også.
Frank Rossavik, BT

Kolberg beskyldt for «muskelbruk» for å få Tajik på plass i ledelsen.
Aftenposten

Det murres i korridorene i Arbeiderpartiet mot prosessen som har ført Hadia Tajik (31) til nestlederposisjonen. Anniken Huitfeldt (45) bekrefter at hun opplevde stor støtte, men at hun likevel trakk seg etter en prat med Jonas Gahr Støre (54).
VG

Da hun som 29-åring ble Norges første muslimske minister ble hun en naturlig del av den nye norske fortellingen. Et Norge der en Abid Raja sitter og griller justisministeren under stortingshøring om asylbarna, der Loveleen Rihel Brenna leder Kvinnepanelet, krigsflyktning Hanan Jahr blir markedssjef i Tine, der en Adil Khan kan stemmes frem som vinner av Dansefeber og der Stella Mwangi vinner Melodi Grand Prix.
Shazia Sarwar i VG

Er det virkelig et pluss for Norge, for innbyggerne og for velgerne at Ap nå får en nestleder med muslimsk bakgrunn,
Arne Sortevik tidl. stortingsrepr. Frp

Viking-tilhengere
Så ble det mars. For oss på Vestlandet betyr det at kulden setter inn. Våren har vi vennet oss til gjennom mange år, og den klager vi harmløst på fordi værklaging er kultur og ekstremt sunt. Men hvis du får se noen bleike, noen synlig depresjonsplaga, noen diaré-utarma, sinte og desperate stavangerfolk med høyt blodtrykk og lavt tempo, så er det ikke høyrefolk med siste ukes gallup. De er Viking-tilhengere, og de gruer seg til Tippeliga-start slik døgnfluer gruer seg til fødselen. Ta vare på dem. Vi er alle naboer. Vi er alle venner. You never walk alone.

Arild Abrahamsen, journalist

Vår felles stemme
Om jeg har en forventning, er det denne: At Dagsrevyen, vår tradisjonsbærer på oversikt i verden, forblir et vern mot ­intoleranse og uvett, ved å opplyse meg, ­redigere fortellingene og rangere ­nyheter etter vekt. Holder­ noen meningsmålere sin klamme hånd over dette, bes de vennligst flytte seg. Alt skal ikke underholde. For dem som mener det, finnes det andre, mer passende jaktmarker.
Olav Egil Aune, Vårt Land

Uansett hvor opphissede og grinete vi kan være over lisensen, eller over en innbilt politisk slagside i NRKs programmering, så er statskanalen fremdeles forvalter av vår felles stemme.
Brita Møystad Engseth i Aftenposten

Det er tydelig at mediene syns det kvalifiserer som en «nyhetssak» at noen påstår noe, tror noe eller tipper noe. Det hører vi hver dag, blant annet i NRK – og det er antakelig en av årsakene til at mange som leser og lytter til mediene tror at det stadig kuttes i norsk skole.
Men hvilket ansvar har de samme mediene for selv å forsøke å bringe fakta på det rene – eller å bringe tilsvarende nyhetssaker om fakta når slike foreligger?                        Bør mediene av og til se seg tilbake og sjekke om noe utviklet seg slik det ble spådd?"
Kristin Clemet, Civita

I en situasjon med krise og kvalitetssvekkelse som følge av redaksjonelle nedbemanninger, må det offentlige i stedet forsøke å bidra til å opprettholde nivået. Betydningen av NRK blir i en slik situasjon relativt sett mye større. Skal det offentlige ta Grunnlovens paragraf 100, der det står at det «paaligger Statens Myndigheder at lægge Forholdene til Rette for en aaben og oplyst offentlig Samtale», på alvor, må staten opprettholde støtten til allmennkringkasteren for i hvert fall å opprettholde journalistikken der.

Klassekampen

Krekars NRK-kommentarer hadde blitt omgående fjernet dersom de hadde dukket opp i et kommentarfelt på nettet"
Morten Kinander, Civita

Lest

Hvis man hevder å slåss mot rasisme, men ikke evner å ta avstand fra antisemittismen, da er man ingen antirasist"
Vepsen.no

Da oljealderen begynte, hadde nordmenn omtrent samme levestandard som grekere og italienere. Nå skal vi et hakk ned fra verdenstoppen – men ikke veldig mye mer. Det bør være overkommelig.
Ola Storeng, Aftenposten
Et felles prosjekt, en politisk visjon å samle seg om av typen full sykehusdekning, vil være en forutsetning for at Bjelland ogv Kallevig skal ha en mulighet til å følge i Wiraks og Borglis fotspor (i Sandnes).

Bjørn G. Sæbø i RA

For første gang er det flere som leser aviser digitalt enn på papir
Espen Egil Hansen, sjefredaktør. Aftenposten

Dra til helvete ut av Norge di satans koranvirusinfiserte Allah-heks, eller så skal vi bruke Sharia på deg og hugge av bandasjehuet ditt! Kom deg ut av Norge!!!!
Innlegg på Facebook

Vi mener at det innholdet du refererer ikke bryter med vårt nettsamfunns standarder.
Facebooks hjelpeteam

Når svaret er bomber, er det noko gale med spørsmålet.
Helge Torvund, twitter

Nå må vel biskop Bernt Eidsvik sona i ei teologisk høgrisikoavdeling saman med mulla Krekar. Slik blir religiøse høvdingar handsama i vantruas sekulære diktatur.
Andreas Hompland i Dagbladet

Stortingspolitikere er som spiker: De som har hode kan trekkes ut igjen og brukes til noe annet.
Kåre Willoch

Jeg forbanner den dagen norske barn plutselig skulle mates som om de var små potensielle sykelige, overvektige, laktoseeintolerante, glutenallergiske diabetikere.
Suzanne Aabel i Magasin, Dagbladet

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar