søndag 22. mars 2015

Sakset uke 12


Enklest: Vi ble lurt

KrF og Venstres representanter i komiteen og andre vil streve med å forklare forskjellen på kritikken de har kommet med underveis og hva det ender opp i. Det enkleste vil være å si det som det er. Vi ble lurt, men regjeringsmakt er viktigere enn noen titalls asylbarn i det store bildet. Mistillit eller ikke handler om opplysningsplikt og Stortingets kontroll med regjeringen, men for Venstre og KrF handler det også om troverdighet overfor velgere som er dypt engasjert i asylbarnas skjebne, og som tror at partiene deres står opp for dem også når det koster.
Marie Simonsen, Dagbladet

Både KrF og Venstre gikk opp som løver under høringen med justisministeren i kontrollkomiteen. De faller ned som skinnfeller.
Arne  Strand, Dagsavisen

 
Statsministeren

Erna Solberg stiller seg ikke i hylekoret sammen med Per Sandberg, Hege Storhaug og andre som svartmaler det mangfoldige, multikulturelle samfunnet. Statsministeren gjør det motsatte. Hun har engasjert seg personlig i antiradikalisering gjennom dialog med minoritetsungdom. Solberg velger samling foran fremmedgjøring og signaliserer klart at det offentlige Norge står skulder ved skulder med minoritetsungdommene våre, som så altfor ofte opplever å bli kollektivt og urettmessig beskyldt for å utgjøre et problem.
Dagbladet

Solberg oppfattes som ekte, som ærlig og som en person med integritet. Samtidig er det statsministeren som skal gi velgerne den store fortellingen om hva regjeringen står for. Hun er også ansvarlig for helhet og konsekvens i regjeringens politikk, og framføringen av den. Her svikter Erna Solberg. Hun synes å mangle det jernet hun tidlig ble kjent for, og oppkalt etter.
John Olav Egeland, Dagbladet

 
Moralsk overtak?

SVere oppfører seg ofte som om de har et moralsk overtak   SV-ungdom var det alltid de som ville det gode, som liksom var de beste menneskene. For SV er det fortsatt viktigere å mene det rette enn å gjøre det rette. Det handler mye om å bevare det bestående.

Hanne Skartveit, VG

Nå begynner avstanden til regjeringstiden å øke – og SV kan hente overbudsteknikken frem igjen.
Per Anders Hoel, Vårt Land

SV under Lysbakken er i ferd med å bli et tusenbein.
Mimir Kristjansson, Klassekampen

Det er ikke måte på alle kampene SV skal ta. Mot klassesamfunnet. For å ta makten tilbake. For retten til fast jobb. For frihet til alle. Og. Så. Videre. Totalt 39 kamper, må SVere ta, i Lysbakkens manus.
Lars Nehru Sand, NRK

Jeg tror en del tidligere velgere holder oss under observasjon for å se hva slags parti SV er nå når vi ikke er i regjering mer.
Oddny Miljeteig, nestleder SV

 
Klimaet

Med Arbeiderpartiets klimapolitikk kan Norge bli såkalt «100 % karbonnøytralt» i morgen formiddag. Det er bare å kjøpe klimakvoter for omtrent like mye som det kostet å gruslegge slottsplassen. Betyr det da noe som helst når Jonas Gahr Støre lover et «100 % karbonnøytralt» Norge i 2030?
Rasmus Hansson. MDG

De enorme klimautfordringene har heller ikke tatt nattesøvnen fra regjeringene de siste 15 årene. Spesielt ikke oljeministrene. De store oljevennlige partiene Ap, Høyre og Frp har levd på illusjonen om at tut og kjør med olje og gass var forenlig med veien til lavutslippssamfunnet.
Arne Strand, Dagsavisen
Hvilken linje vil Arbeiderpartiet velge på sitt årsmøte i april? Vil Erna anerkjenne at klimaforskere anbefaler at all olje nord for polarsirkelen bør bli liggende for klimaets skyld? Vil allerede miljøengasjerte partier som Venstre, KrF, SV og De Grønne gå enda lenger i å argumentere for å la olje ligge, eller feige ut? Dette er de virkelig store spørsmålene.
Eivind Trædal, journalist

Støres Ap har så langt valgt bort miljøhensyn hver eneste gang de har kommet i konflikt med noe annet. Slik kan det ikke fortsette.
Trine Skei Grande,  leder i Venstre

Teknisk prat om EØS-rett og CDM-kvoter er med på å avpolitisere klimadebatten. Det hindrer oss i å gjøre folk flest til en del av løsningen.
Kari E.  Kaski, partisekr. SV

 Politisk mix

Jeg ser fram til at Ap kommer ut av sitt politikktomme rom når det gjelder politireformen.
Anders Werp, H

Jøder, muslimer og andre religiøse minoriteter her i landet bør få fri på sine helligdager.
Hans Fredrik Grøvan.KrF

Politikk er ikke som fotball, angrep er ikke deg beste forsvar.
Raymond Johansen, partisekretær, Ap

Å sette «vedlikehold av kloakkrør» øverst på listen over valgløfter, er neppe en sikker vinner i valgkampen. Det burde det kanskje vært.
Tom Staavi i VG

For at Thomas Pikettys spådom om et klassedelt Downton Abbey-samfunn skal inntreffe i Norge, må alle de mekanismene som kjennetegner velferdsstaten settes ut av spill.
Rolf Aaberge, Statistisk sentralbyrå

 
Torget = Impotensialen

På grunn av det egentlig overflødige kommunevalget har dessuten den kunstig oppfyrte lokalpolitikken våknet til live igjen, og det er også ille. Kommune-politikere burde vært overflødige. Ingen er fornøyde med dem, bortsett fra noen få av parti-kameratene, og når de gjør noe, oppstår en fryktelig katastrofe-følelse: Dette går aldri bra. Torget i Stavanger er monumentet over en hel generasjon Stavanger-politikere. Alle vet hva folk ønsker seg av torjå, og derfor har bystyret klart å bruke ti år på å skape det stikk motsatte. Torget bør bli omdøpt til Impotensialen og bli et samlingssted for de som føler at de ikke strekker til. På den digre steinørkenen kan de snakke ut om følelsen av aldri å få det til, og så kan de støtte hverandre og bli tryggere. Torget kan funke som en trøst for taperne: Lokalpolitikere har foreløpig ødelagt det viktigste ved Stavanger sentrum, og når de med den lokale pressens velsignelse innfører rushtids-avgifter som bare ludenfrakk-segmentet har råd til, så dør antakelig resten av byen og. Mange vil føle fellesskapet på Torget. Mange vil føle at de ikke er aleine.
Arild Abrahamsen, blogger

Søndagshandel?

Dersom talet på handledagar blir utvida til sju, vil handelen under eit ikkje tene meir pengar. Dagens omsetjing vil bare bli fordelt på sju dagar, ikkje seks som no. Men ein stor aktør vil likevel tene på at regjeringa opnar for sundagshandel – og det er dei største kjøpesenterkjedene,
Odd Gisholt, Handelshøyskolen BI.

Mange er mot sundagshandel; arbeidstakarane, arbeidsgjevarane, kyrkja, stortingsopposisjonen – og folket. Vel seks av ti sa nei i ei meiningsmåling rett før årsskiftet. Men nokre er for; Norges tre største kjøpesenterkjeder. Olav Thon Gruppen og Steen & Strøm er for.
Vårt Land

Mange liker å trekke frem Danmark, som opplevde at 96 butikker ble stengt etter innføringen av søndagsåpent. Strengt tatt burde vi forby Narvesen, Deli de Luca, Seven Eleven og andre kiosker også. Kan ikke folk handle brød og melk, er det da ingen grunn til at folk skal få kjøpe fire bugg og en coca cola heller. Steng dem også-
Heidi Nordby Lunde, H

Det er for eksempel vanskelig å forstå hvorfor lovgiver mener det er opplagt at man bør kjøpe sine bukser på lørdag, mens blomster, planter, kunst og auksjon hører søndagsfreden til.
Tom Staavi i VG

Det gjør nok et visst inntrykk på Erna Solberg at hennes tidligere sjef, Kjell Magne Bondevik, maner til kamp mot søndagsåpne butikker. KrFs massive motstand kan bli avgjørende for Erna Solberg. Hun tåler ikke at forholdet til KrF kommer på frysepunktet i vår. Derfor er det tvilsomt om det blir åpnet for søndagshandel. Det blir en for høy pris å betale – og det er ingen jubel å hente.
Magne Lerø, Ukeavisen Ledelse

 Lest

Anders Bardal er på nivå med «Ivers», Strand og Wirkola.

Åge  Aleksandersen

Gutta med hvit snipp slipper unna.
Hadia Tajik. Ap

Det er uspiselig at alle skal mene noe om Marit Bjørgen skal slutte eller om hun bør tenke på barn.
Gerd von der Lippe, professor

Bergen er antiheltenes norske hovedstad.
Esten O. .Sæther, Dagbladet

Nasjonalbiblioteket skal bli et like viktig sted som Stortinget
Aslak Sira Myhre, nasjonalbibliotekar

Den digitale delingskulturen gir noen pussige utslag nå og da. Nå vil alle at du skal gråte. Tårer er en forbløffende effektiv motor for sosial deling.
Joacim Lund, Aftenposten

Å holde på kontormobilens og PC-ens hemmeligheter er snart like vanskelig som å holde sidesprangene skjult i kantinen på et middels norsk teater.
Frithjof Jacobsen, VG

Hvorfor har det aldri vært foreslått å arrangere studiereiser for norske elever til restene etter slavearbeidsleirene Gulag?

Bernt Hagtvedt, professor

Noen er likere enn andre Det er lenge siden jeg tjente like mye som LO-lederen,
Stein Aabø, Dagbladet

Alle kjedene skaper en kjedeligere by, der vi ikke husker en døyt av alle de identitetsløse «kundeopplevelsene» vi blir tilbudt, fordi det er umulig å skille dem fra hverandre.
Hege Ulstein, Dagsavisen

Vi må slutte å omtale kvinner som om de er fødemaskiner.
Liv Signe Navarsete, Sp

-Kva er heilag for deg? -Bibelen og elgjakta.
Kjell Ingolf Ropstad, KrF

I dag organiserer vi i hjel ungene. Vi trenger ikke kjøre dem på trening fem dager i uka. Man kan bli bedre i fotball av å stå ute i hagen og trikse enn av å ta på seg Barcelona-drakt og fancy fotballsko og dra på organisert trening
Kjetil André Aamodt

I et samfunn der «gutter ikke gråter» og «jenter må finne si n naturlige plass», har ikke jeg lyst å være.
Veslemøy Østrem, journalist

I Norge er vi sykelig opptatt av rettferdighet, og snakker mindre om hva vi ønsker å oppnå med skattesystemet.
Gunnar Stavrum, redaktør
Det er lett å bli trangsynt, og lett å tenke begrensninger fremfor muligheter når regnet trommer mot stuevinduet"
Øyulf Hjertenes i BT

Det er noko eige med kontantar for oss som framleis har ei krukke med utgåtte tiøringar på øvste hylla i eit skap på soverommet.
Asbjørn Kristoffersen, BT

 

 Blogglisten

 

 

 

1 kommentar:

  1. Do you love Coca-Cola or Pepsi?
    SUBMIT YOUR ANSWER and you could win a prepaid VISA gift card!

    SvarSlett