søndag 15. februar 2015

Sitater uke 7


 En slags folkesjel
Statsminister Erna Solberg og statsrådane hennar er så krampaktig opptekne av å drive igjennom symbolsk politikk at eg mistenker dei for å ha mista gang­synet… Skal det vere fridom, så skal det vere fridom – om dei så skal tre han inn i ei kondomdrakt.
Alf Kjetil Walgermo, Vårt Land

De tapte slagene har vist noe interessant. En slags folkesjel, en klisjé, et fabeldyr, er vekket til live. Det forsvarer kvinnerettigheter, menneskerettigheter, rettferdighet, likeverd, nestekjærlighet og de materielle verdiene som er skapt. Opplever Dyret at det blir forstyrret, hjelper det ikke hvor mye bra som ellers står på programmet. Brølet fra dypet overdøver det meste. Pass deg, regjering, eller bli spist.
Anne Marte Blindheim, Dagbladet

Men en ting kan vi ta med ro når vi har en helseminister fra Høyre: Det kommer ikke store stygge etiketter med bilder av skrumplever på Bordeaux-flasken. Og tax-free-kvoten er økt. Høyres frihet er for ofte en frihet for streitingene.
Jan Arild Snoen, Minerva

 Politisk mix

Venstre kan være stolt av å lede til en opprydning i norsk klimapolitikk. Det burde partiet skryte av. Trine Skei Grande skryter i stedet av et gjennomslag hun ikke har fått
Kjetil B. Alstadheim, DN

Blir det stjerneskuddet Hadia Tajik, vestlandsvinden Jette Christensen eller arbeidshesten Anniken Huitfeldt? Kampen om vervet som 2. nestleder i Ap er helt åpen.
Irene Halvorsen, Dagsavisen
Regjeringen er pingledum. i den forstand at vi ikke går langt nok i de endringene jeg mener må gjøres for å ruste Norge for fremtiden. Dumme, fordi vi likevel tar den samme politiske kostnaden for moderate endringer som om vi drev med en eller annen form for sjokkdoktrine. Da kunne vi like gjerne vært tøffere.
Heidi Nordby Lunde, stortingsrepr. H

Høyres oppslutning svekkes i samarbeid med Frp. Høyre lekker nå i begge ender.
Berit Aalborg, Vårt Land
Det er Venstre og KrF som gjør noe annet enn det de gikk til valg på. Hva har de egentlig fått til i helsepolitikken? De bare dilter etter Høyre og Frp som vittige idioter.
Kjersti Toppe, stortingsrepr. Sp

Som venstrepopulist håper jeg at vi får se mer rød konservatisme i årene som kommer.
Mimir Kristjansson, Klassekampen

«Nei til EU» har funnet ut hvordan Norge bør organisere forholdet til Europa. Planen får den greske statsministerens drøm om å bygge et sosialistisk fyrtårn ved Middelhavet, finansiert av tyske skattebetalere, til å fremstå som realistiske.
Dagens Næringsliv

Søppelnyanser

«Fifty Shades of Grey»: 50 nyanser av søppel. Boken var ille. Filmen er mye verre.
Erlend Loe, forfatter

Se like godt ein informasjonsfilm for tenåringer. Da risikerer du i deg minste å lære noe.
Anna Bamle Tjellaug, Vårt Land

Behold kontrollen og styringa i livet. Ikke la deg forføre av psykopater som Christian Grey. Boikott filmen.«Vold er ikke sexy» og «SM = VOLD». 
Kvinnegruppa Ottar på Facebook

Historiens ramme materialisme er langt mer vulgær enn dens sensualitet.
Inger Merete Hobbelstad, Dagbladet

En avansert drittfilm.
Jon Selås, VG

Så længe hardcorepornoen primært er mandens domæne, vil der sandsynligvis stadig være et publikum til den bløde erotik. Smørret står i hvert fald på køl.
Anna Ullman i Information

 
Rikslokalt

Når regjeringa nå foreslår å avprioritere svarthalespoven, betyr det i realiteten at fuglen ikke lenger kommer til å pippe på Jæren. Regjeringa må heller være tydelige på hvilke tiltak som må gjennomføres for at arten skal sikres overlevelse. Det må settes av nok midler til  kompensasjon til de berørte bøndene.
Anna Blix, biolog

Det har vært dårligere overlevelse av fugleungene etter at de ble vernet, enn det var da  bøndene passet på. Regjeringen gjør helt rett når de opphever verningen.
Hanne  Vatne, bonde

Jeg kommer fra Stavanger. Menneskene her er jo faktisk mer narsissistiske og vanskjøttede enn i noen annen større by i Europa, det er en sjeldenhet å finne et menneske som ikke absolutt må prate om arbeid, bil og eiendom hele den tiden man prater med dem.
Arne Krigsheim på Facebook

 
Tønes og di

Visesangeren Tønes har jobbet som elektriker i 20 år på Titania samtidig som han har vunnet to spellemannspriser og flere andre priser. Han har aldri krevd noe eller forventet noe for å drive med sin smale sjanger. Nå kan han leve av dette profesjonelt som følge av at hobbyen er blitt så kvalitetsmessig bra at folk betaler for et produkt slik at han kan leve av dette.
Atle Simonsen, Frp

Å misbruka Tønes i kulturpolitikken din er langt over frekkheitsgrensa, Ingen av oss står for dette
Erlend Aasland, gitaristen til Tønes,

Tønes har fått en god del støtte opp igjennom tida til både plateinnspilling, tekstskriving og turnering.
Tønes til Dagsavisen

Skapende mennesker vil skape, ikke skrive søknader. Å sy puter under armene på folk, skaper aldri kultur. Hvis man tar vekk støtten, får man synliggjort hvem som virkelig ønsker å male, eller holde på med teater.
Jan-Ove Tuv, kunstmaler
Mange kjente kunstnere har fått støtte fra staten.
Espen H. Rusdal i Dagsavisen

Men like mange kunstnere har aldri fått det. 1800-tallsmaleren Lars Hertervig var på sitt fattigste da han produserte mesterverk. Leonardo da Vinci levde også på en tid uten sosialdemokrati og puter under armene.
Atle Simonsen

Om vi får det som Simonsen vil og alt skal lønne seg i kroner og øre, blir De norske verdier heretter «Død snø» på kino, Grandiosa til middag, Marianne Aulie på veggen, Gullrekka på fredager og Coldplay på festival. Er det virkelig slik vi vil ha det – hver eneste dag?
Espen H. Rusdal

 
Hente noen hjem?

Akkurat i dag sier hjertet mitt «ja» til å gi disse utsendte asylbarn en ny saksbehandling, mens hodet mitt sier «vent litt».
Geir S. Toskedal, KrF
I motsetning til lengeværende asylbarn står ikke Anundsen i akutt fare for å bli kastet ut.
Kjetil B. Alstadheim, DN
Det eneste etisk riktige er at dersom asylbarn er sendt ut på grunn av feil, enten fordi Anundsen ikke har vært tydelig nok eller fordi politiet ikke har oppfattet ham riktig, så må de hentes hjem.
Abid Raja, V

Om Venstre og KrF støtter et mistillitsforslag mot Anundsen, er samarbeidsavtalen historie. Det første vi da vil gjøre, er å åpne opp Nordland 6, Nordland 7 og Troms 2 og legge til rette for videre.
Øyvind Korsberg, Frp, Troms

Få hjem de forsert utsendte også nå, så skifter jeg parti før valget!
Davy Wathne, TV2

Anundsen viser dårlig juridisk dømmekraft i saker som omhandler grunnleggende rettsstatlige spørsmål, kommer også tydelig frem i forslaget til ny politilov. Her vil han omgå domstolskontroll og andre straffeprosessuelle krav som hindrer vilkårlighet og maktmisbruk for å lette politiets arbeid-.
BT

Justisministeren har nå både to borgerlige partier og deler av sin egen sektor mot seg. I en slik situasjon klarer ingen statsråder å drive politikk, de blir nødt til å bruke nesten all tid på å overleve. Det har ingen regjering råd til.
Frithjof Jacobsen, VG

 Kirke/politikk på twitter
"Jeg er Charlie"-ånden forlatt når kirka får beskjed om å holde munn?
Robert Greiner

Mistenker at kirke her har benyttet PRbyrå for å få fokuset bort fra sine pinlige homomeninger. Mer verdirent å snakke miljø.
Lene K. Lund

Man hørte vel ikke så mye fra Høyre da kirken rakket ned på homofile og ugifte mødre. Saklig kritikk mot rike eller oljebransjen derimot!
VegarK

Biskopene er på tynn is(kant).
Nikolai Astrup, stortingsrepr. H

Og da de kom nær til Jerusalem og var kommet til Betfage ved Oljeberget, da sendte Jesus to disipler avsted og sa til dem: Drill baby, drill
Knut Johannessen

Forstår Tina Bru at hun kommer til et sted som ikke bryr seg om togradersmålet hvis hun melder seg ut av kirken?
TwitterBestemor

Biskopen kan ikke gå i detaljer, men følger rådene til dem han har tillit til. Gud? Fakta ellers i debatten får Tina Bru ta seg av
Rune AaH

 Lest

Petter Northug er en rolig fyr som ikke gjør så mye ut av seg.
Lino Mazi, kelner og hotellvert

Akkurat slik som vi alle har lært å kjenne ham.
Klassekampen

Jeg har alltid lurt på hva det er for en slags gud som ikke tåler humor. Henne har jeg ikke lyst ril å treffe.
Hadia Tajik, stortingsrepr. Ap

Verdensmester i kokkekunst, Ørjan Joahannessen, kan sammenlignes med Martin Ødegård og Magnus Carlsen. Bare en av ti spiller sjakk, mens alle lager mat.Det kan ikke bety annet enn av kokkekunsten er den største av alle idretter. Og den beste av dem som konkurrerer om det viktigste, har vi her i Austevoll.’
Inge Halstensen fiskebåtreder

Det er en moralsk ulykke at det skal være et poeng å betale minst mulig skatt. Fellesgodene er avhengig av en grunnleggende samfunnskontrakt. Vår kirke bør tale klart og tydelig for at vi må betale mer skatt og mest for dem som har mest.
Tor B. Jørgensen, biskop

Det er en sedathet man ser mer i Norge enn andre steder. Når enkelte virksomheter flytter «fredagskaken» til torsdag for at flest mulig skal være til stede, sier det jo sitt. Jeg må si jeg blir irritert når jeg ser at det er kø til fjellet torsdag.
Trond-Morten Lindberg, direktør i BDO
Du legger igjen hawaiiskjorta når du drar i begravelse. Østfolding har lagt igjen dialekten hjemme.
Ingeborg Moræus Hansen, tidl.kinosjef i Oslo

Det er langt større odds for at Kyrksæterøra vil avradikalisere Krekar enn at Krekar vil radikalisere Kyrksæterøra.
Tone Sofie Aglen, Adresseavisen

Det å ha bøker kan fort bli en hipstergreie sammen med vinylplatene.
Ståle Økland, trendanalytiker

Hvis vi elsker kapitalismen, må den tuktes.
Kaia Storvik, Agenda

Madonna: Dødsangst i nettingstrømper.
Ester Moe, Suldal, på twitter

Ytringsfriheten er den nye, forvirrede frontlinjen i norsk offentlghet.
Geir Ramnefjell, Dagbladet

Jeg vil heller ha litt misbruk av trygdeordninger enn flere fattige.
Johan Martin Leikvoll, Din Hørsel

Etter 15-20 år med internett har vi lært at selv om vi har tilgang til all verdens kunnskap, lever vi i et samtidstyranni.
Aslak Sira Myhre, nasjonalbibliotekar

 

 

 

 

 


Blogglisten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar