tirsdag 27. desember 2016

Lokaloppgavene til Den store Julereisen


Stavanger Aftenblad;
1. Skal to deler bli samlet og deretter gå opp i en høyere enhet? Og hvor havner de i såfall? På området vi skal frem til ligger en gubbe. Her var det i høst undersøkelser i forbindelse med et dødsfall. Herfra kommer et av over 2000 slag i rosefamilien.
2. Anlegg i denne kommunen opprustes nå som de første i verden ved bruk av en ny teknologi. Mange sa nei, men en herfra sa ja. Kommunen vil ha et kjent naturområde. I en kommunemåling i høst fikk kommunen toppkarakter for å være god å jobbe i, og bunnkarakter for økonomisk styring.
39. Hendelser gjennom flere år på skolen i dette tettstedet førte til kontroverser mellom kommunen og fylkesmannen. Stedet sto for et år siden under vann. Her ligger et minne om den første som omkom under en spesiell type utenlandsoppdrag. Mange reiser forbi.
40. Dugnad for et femsifret milliontall, to store anonyme gaver og farger er stikkord for et nytt bygg som i sommer ble åpnet på dette stedet. En KrF-politiker fikk publisitet ved en annen åpning. (NB, femsifret er nok å ta for mye i, selv om de er svært flinke i kommunen. Tosifret passer bedre)
Fædrelandsvennen:
1.I høst ble det i denne kommunen meldt at man kan ha sett et dyr som myndighetene svært ugjerne vil ha til Norge. Kommunen har gitt navn til en utgave av et typisk norsk klesplagg. Herfra kom både ordføreren som senere ble statsråd og refset av statsministeren for solospill, og han som skrev tre bøker med Kina/China og to bøker med Taiwan/Formosa i tittelen.
2. Mange i denne kommunen fikk problemer med varme i november. En artist herfra fikk en pris med meget positivt navn. En populær programleder mistet jobben og skulle flytte hit. Kommunen ligger nesten på bunn når det gjelder å være god å bo i for unge. En kjæreste ringte i sin tid hjem herfra.
 39. Denne kommunen fikk i november en pris for et nytt prosjekt. Den fikk i samferdselssammenheng noe ingen andre i Norge har fått i år. Et forlag lanserte i år et nytt opplegg for ulike typer litteratur, med samme navn som det kommunen fikk. Herfra kommer hun som malte et medlem av en kongefamilie. Einar sang om en gruppe herfra. 

Bergens Tidende: 
1.Denne enheten vil gjerne bli en del av en trekant. Flere dødsfall har skapt diskusjon om årsak. En ulykke i høst skapte avisoppslag. I en ny serie skal en fra enheten med navn etter en av de 12 dra til et koloniseringsprosjekt på en øy med navn etter en annen av de tolv. Her er fire piper og mye rør. En verdensmester og OL-medaljør var født her.

38. En endring har i høst skapt til dels heftig diskusjon både i og utenfor denne kommunen.  Gjennomgangstrafikken har ikke gått smertefritt i år.  Et symbolsk uttrykk passerte kommunen i vinter på vei til en yngre utgave av en hendelse i 1994.
 (to andre "lokale" spørsmål inngår i Julereisens stamme)

Adresseavisen: 
1.Den første norske festivalen i sitt slag og primært for ungdom, ble i november arrangert i denne kommunen. Han som for et år siden måtte gå mot sin vilje, hadde en kommunalpolitisk karriere i her. Tre som studerte her, har fått roller i nasjonal sammenheng.
2. Sorg og sykdom, hverdagsflukt og kjærlighet  - man kunne oppleve det i sommer, i en sammenheng inspirert av en politisk prosess frem mot et nasjonalt praktbygg på et område med samme navn og der det ligger en plass med navn etter en verdenskjent kunstner. Opplevelsen skjedde på den øya vi skal frem til. Den har vært egen kommune. En som har kjempet i høst vokste opp på øya, og en kjempe kom herfra.
39. Et snart 100 år gammelt ønske i denne kommunen- som er svært god å bo i - kan nå sannerlig bli oppfylt. En fersk tabell viser at her bor det svært få innvandrere. En politiker herfra sto bak en svært viktig lokalpolitisk reform.
40. Selv om man etter kommunale regler skal ha vært død i minst 10 år for å få en gate oppkalt etter seg, ble det i år gjort et unntak i denne bydelen for en som var glad i havre og rosiner. Herfra kom også han som var den første leder i en utvalg som særlig i 2009 hadde en leveranse som skapte oppsikt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar