lørdag 7. mars 2009

Kvinner selv stod opp og strede

Min mormor sa ofte at vi kvinner måtte smyge oss fra vegg til vegg og be Gud om et dekke. Min mormors tid er forbi. Nå er det vår tid.
Jeg skal holde en appell og tenne på et slør etter det offisielle programmet på Youngstorget i morgen
Sara Azmed Rasmussen, kulturell muslim

Samtidig som de mest privilegerte av oss kan slåss for like økonomiske muligheter, er det andre kvinner som gjerne skulle slåss for like psykiske og fysiske rettigheter. Likestillingskampen må ikke bli så elitistisk at vi glemmer eller overser volden som rammer mange kvinner.
Hadja Tajik, rådgiver

For meg er det et stort paradoks at mye tyder på at mor sier nei, nå som far gjerne vil hjem og ta større ansvar. Anne Enger, leder av Likestillingskommisjonen

Kva er det med kvinner og litteratur? Kvifor er alle desse velmeinande kvardagsslitarane så opptekne av dikt og forbanna lygn? Er det ein romantisk lengt etter fridom?
Ragnar Hovland, forfattar

I motsetning til andre handelsvarer kan kvinner og barn selges mange ganger. Både som levende mennesker, eller på glansa papir, eller som filmede overgrep på nettet.
Asta Beate Håland, Ottar

Det finnes en gruppe eldre damer her i landet som bare spiser fisk og grønnsaker. 75 år gamle damer genuint interessert i andre enn seg slev, som pleier 95-åringer på pleiehjemmet frivillig.
Bjørn Gabrielsen til Dagsavisen

Min strategi er å ha ekstra respekt for den enkeltes fagkompetanse, da trenger ikke sjefen være tøff.
Anne Hjort, brannsjef

Leder må vise mer mot. Ved å tørre å velge kvinner og vurdere dem nøytralt, tror jeg ofte det er mindre risiko ved å velge henne enn mange tror.
Katherine Støvring, daglig leder

Det er en trend i tiden at mannen helst vil reise på hytta for å snekre, mens kvinner – særlig etter at de har fylt 45 år – heller vil reise og oppleve ting.
Hans Christensen, seniorkonsulent

Jeg reagerer å på at unge jenter presses inn i et umulig ideal som går ut på å være 1,85 meter høy, 32 kilo og ha strre pupper.
Age Aleksandersen

I Norge er det lettere å komme på TV enn å få seg dame.
Cedric Luceau i VG

Minstepensjon er kvinneforakt satt i system
Asta Beate Håland, Ottar

Dagens likestillingsdebatt synes i stor grad å være en elitedebatt om kvinneeliter mot mannseliter.
Tore Lindbekk, spesialrådgiver

Det er en ny generasjon kvinner på vei inn i næringsliv og ledelse. Det er hestejentene som er blitt voksne. De vil ha det like gøy på jobben som i fritiden.
Nina Amble, forsker

Hvis du treffer en kar som inviterer deg hjem, og du ikke vil ha sex, så skal du si nei. I 98 prosent av tilfellene vil mannen ha sex. To prosent vil vise deg frimerkesamlingen sin.
Harald Andersen, lensmann

Det tar ni måneder å forvandle ei kul jente til ei sur kjerring.
Cathrine Sandnes, redaktør

Når hjelp i huset ikke har vært forenlig med sosialdemokratiske ideer, henger det sammen med at husmorarbeid er foraktet.
Kari Wærness, sosiolog

Enkelte feminister ser det som en kampoppgave å få prosentdelen kvinner opp blant norske soldater og offiserer. Hva blir det neste? At man på feministisk grunnlag krever andelen kvinnelige voldtektsforbrytere opp, i likestillingas navn?
Arild Rønsen i Klassekampen

En del damer utnytter sin posisjon som ”undertrykt” og bruker dette for det det er verdt for å sette hanndyra på plass – med en viss nytelse
Trond Andresen i Klassekampen

Et middelaldersk kvinnesyn er ikke et særpreget islamsk problem.
Hadia Tajik

Sjølvsagt burde det stått varselskilt på alle gatehjørne: ”Sjå opp for ville menn”. Og kanskje ei bot for dei kvinnene som ikkje hadde vett til å passe seg, alternativt juling, om dei er for rappkjefta.
Marie Lovise Widnes. forfatter

Den norske statsfeminismen er for opptatt av tall. Det går på bekostning av individet.
Cathrine Holst, kjønnsforsker

Mange norske kvinner tror at de må smøre kremer på alle hudflater, fjerne alt kroppshår og kamuflere all kroppslukt, ellers vil de virke frastøtende på alle som nærmer seg.
Johanne Sundby, professor

Når ble nakenposering den nye feminismen? Nå, akkurat nå. Når den seksuelle frigjøringen, kvinnekampen og markedskreftene har kokt så lenge at de er blitt sauset sammen til en høyere enhet. Da kan man stille seg opp som sexobjekt, en herlig onanifantasi, og fortelle pressen at det er et frigjørende, grensesprengende spark til Janteloven.
Tonje Egedius i Aftenposten

I snitt får en kvinne fortsatt utbetalt bare 85 kroner i lønn per hundrelapp en mann får, slik det har vært i 20 år. Arbeidslivet er fortsatt delt i det som tradisjonelt er lavtlønnede kvinneyrker og høytlønnede mannsyrker. Kvinnen har fortsatt hovedansvaret for barn og familie, og nesten en av to yrkesaktive kvinner jobber deltid. I tillegg er mange minoritetskvinner fastlåst i gamle kjønnsrollemønstre og kvinnefiendtlige skikker, noe 8. marskomiteen dessverre hopper bukk over i sine paroler.
Trine Andreassen i Dagsavisen

Der man virkelig ser forskjellen på likestilling og kvinnekamp er når man ser på relasjonen mellom foreldre-barn, mer konkret på relasjonen mellom far og barn. Den eneste omsorgen samfunnet vil at man skal gi sitt barn er å betale barnebidrag. På dette helt essensielle området ser vi liten vilje til endring hos de feministene som sier at kvinnekamp dreier seg om likestilling, ja faktisk tjener menn
Så kjære feminister og andre kvinner. Kos dere hvordan dere enn velger å feire eller ikke feire 8. mars. Og selv om kvinnekamp har betydd mye for likestillingen i Norge er morradagen en kvinnedag og ikke en likestillingsdag. Hurra for den lille forskjellen!
Kandahar, blogger

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar