torsdag 4. desember 2008

Ap-"spill og vær glad"

”Spill, spill, spill og vær glad, spill med de penger du har…" klinger det flerstemt fra Oslo Arbeiderpartis kor, med leder Jan Bøhler som strålende forsanger. Og kjenningsmelodien er ikke til å ta feil av:
"Bingo, bingo, where ya gonna go-e-o
Bingo, Bingbo, whatcha gonna do-e-o
Bingo, Bingo, does your mommy know
That you're goin' down the road to see a little girleo” (fritt etter Jim Reeves)

Departementet gjorde en god jobb da bandittene forsvant. Men bingoautomatene får stå. Riktignok skal det neste år komme nye krav om tapsgrenser, skjerpet seddelforbud og krav innholdet i spillene og automatene. Kulturdepartementet har vurdert dem som lite avhengige i forhold til spilleavhengighet”- ”Det hadde vært et problem hvis de skapte spilleavhengighet”, sier Rune Tokle i Oslo Arbeiderparti til VG. Mon det er så enkelt?

Arbeiderpartiet er ikke alene om å melke valgkamp-penger fra bingoautomatene. Både et parti som står meg atskillig nærmere og andre har også hatt gode bingo-tilskudd. Men Arbeiderpartiet er definitivt størst. 3,2 mill.kr ble det i første halvår.

Jeg forstår at "Landsorganisasjonen mot Spilleavhengighet" finner dette provoserende og skuffende. "Trond Giske har lukket ørene", hevder en talskvinne.
Men neste år er det valg.
På søndagsskolen lærte vi at det er ikke alt som er lov som gavner. Og hvor er det blitt av Trond Giskes ellers så fremragende gehør?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar